AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI SÜREKLİ: 'KARNE KABARIK.NE EKİYORSAN ONU BİÇİYORSUN'

AK PARTİ İZMİR İL BAŞKANI SÜREKLİ: 'KARNE KABARIK.NE EKİYORSAN ONU BİÇİYORSUN'

İZMİR'DE 'AGAMEMNON' TARTIŞMASI

A+A-

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli;

“Ekilen biçilir ”

 AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Pasaport’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufundaki bir iskeleye “Agamemnon” isminin verilmiş olmasına yönelik büyüyen tartışmaları değerlendirdi. Meselenin sadece bu iskeleye verilmiş olan isim olmadığının altını çizen Başkan Sürekli, yaptığı açıklamada; “ Tunç Soyer şimdiye kadar ne yazık ki; Kadifekale Pazarı’ndan arabalı vapur anketine, mizah festivaline Türk ve İslam düşmanlarının davetine kadar pek çok tartışmalı konuyla gündeme geldi. Doğaldır ki; fotoğraf büyük olunca ayrıntı da büyüyor. Ne ekersen onu biçiyorsun…” diye konuştu.

Karne kabarık! Dolayısıyla algı bu yönde…

Başkan Sürekli sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’ ‘Dervişin fikri neyse zikri de odur’ dedik ve böyle giderse demeye de devam edeceğiz. Bir düşünelim! Kadifekale yerine, üretici pazarına ‘Pagos’ ismini kim verdi? ‘Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakın’  diyen kimdi?  ‘İzmir bayrağı ve parasını’ kim gündeme getirdi. Mizah festivaline, Türk ve İslam düşmanı karikatüristleri İzmir’e davet eden ve yine aldığı tepkiler neticesinde geri adım atan kimdi? Soyer’in tartışmalı tutum ve tercihleri hep vardı. İşte bu sebepledir ki algılar olgu haline dönüştü.’’ dedi.

“Yine de gönül isterdi ki; bu şehrin belediye başkanı, bu şehrin tüm değerlerini kucaklasın.’’ diye sözlerine devam eden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ‘’Çaka Beyi, Umur Beyi, Teğmen Celil’i yok sayıp, karşılarında sadece Agamemnonları anar ve savunursanız sonuç budur! Üslup konusuna gelince; eleştirilerimizi hangi dille yaptığımız ortada. Kimin tahammülsüz ve anti demokratik olduğu da, Büyükşehir Meclis kayıtlarıyla sabit.” Bu tartışmayı olmadık mecralara sürükleyenlerin, gösterilen tepkilerin dayanağını sorgulaması gerekir.’’ dedi.

 ‘Etki-Tepki-Geri adım’ döngüsü…

İzmir’in tarihi ve milli değerlerine bağlı, farklı inanç ve kültürlere saygıyı içine sindirerek birlikte yaşama becerisine sahip bir şehir olduğunu vurgulayan Sürekli; “ Her seferinde; etkiyi yaratıp, tepki görünce geri adım atmakla olmaz. Bu kötü bir döngüdür. Tarihimizi, milli hassasiyetlerimizi gözeten, kucaklaşıcı bir tutum sergileme konusunda direndikleri sürece bu tartışmaların sonu gelmeyecektir. İzmir ki; istiklal mücadelesinin simgesidir, vatanperverliği, bayrağına ve milli birliğine sahip çıkışıyla örnektir. Bu şehirde elbette her renkten insan yaşıyor. Ama temel hassasiyetlerin bilerek ve isteyerek göz ardı edilmesi, kabul edilemez. Hele ki; tepkiler karşısında, “Bana iftira ediyorlar”, “Karşı kampanya başlattılar gibi savunmalarla sahneye çıkıyorsanız, durum daha da vahimdir. Sözün kısası; ne ekersek onu biçeriz. Soyer, ektiğini biçiyor. Meseleyi uzatmaktan medet umanlar, bir de bu açıdan bakmayı denesinler! ” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.