AK PARTİ İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN 'GİRİŞİMCİ KADIN' ATAĞI

AK PARTİ İZMİR İL KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI'NDAN 'GİRİŞİMCİ KADIN' ATAĞI

BÜYÜKDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

A+A-

AK Kadın İzmir’den, kadınların meslek eğitimi almasına öncülük

 

 

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, kırsalda 250 kadının ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Sürü Yöneticiliği’ alanında Mesleki Eğitim almasına ve girişimci olmasına öncülük etti. Buca, Beydağ, Ödemiş, Kemalpaşa, Tire, Bayındır, Menderes, Menemen, Çeşme ve Dikili’de kadınlar, kurs almaya başladı.

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, Ödemiş’te, ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Sürü Yöneticiliği’ meslek kursuna katılım sağladı. Hayatın her alanında çalışan, emek veren kadınlara öncülük etmeye ve kadınların meslek edindirme kurslarıyla buluşturmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Dilek Yıldız Büyükdağ, ‘’10 ilçemizde, Tarım İl Müdürlüğümüzün ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle açılan meslek kurslarına, 250 kadınımızın katılmasına öncülük ettik.

Bu kurslarımızın ilkini, Ödemiş ilçemizden başlattık ve ilk eğitime biz de katılım sağladık. Yaklaşık 45 kursiyerimizin katıldığı eğitimimizde, kadınlarımız kendilerine sunulan bu imkandan dolayı memnuniyetlerini ilettiler. Kursları başarıyla tamamlayan ve başvuruda bulunan kadınlarımızın bir kısmına, Tarım İl Müdürlüğümüz tarafından, yüzde 80’lere varan oranda, hibe destekleri yapılacaktır. Kadınların girişimcilik noktasında desteklenmesi hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlaması, bu anlamda bizler için önemlidir. Üreten, değer katan kadınlarımızı her alanda desteklemeye devam edeceğiz.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.