AK PARTİ İZMİR'DE KONGRE HEYECANI..TEK ADAY İDDİASI

AK PARTİ İZMİR'DE KONGRE HEYECANI..TEK ADAY İDDİASI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILACAK

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) yarınki kongre heyecanı yaşanıyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek kongre öncesi hazırlıklar tamamlandı. Halkapınar Spor Kompleksi’nde yarın saat 12.00’de başlayacak kongrede, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin tek aday olarak seçime girmesine kesin gözü ile bakılıyor. Pandemi kuralları gereği salona alınacak delege ve basın mensupları dahil herkesten kovid-19 testi istenecek. Bunun için davetlilerin hepsi bugün hastanelere giderek testlerini yaptırdı.
AK Parti İzmir 7’nci Olağan İl Kongresi’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir programı devam edecek. Erdoğan öncelikle 30 Ekim’de yaşanan İzmir depreminin ardından depremzedeler için yapılacak olan konutların temel atma törenine katılacak. Daha sonra ise, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) ev sahipliği yapacağı Uluslararası Göç Konferansı’nda yer alacağı belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gün içinde kentten ayrılmasının bekleniyor.

GÖZLER MART AYINDA

AK Parti büyük kongresi ise Mart ayının sonunda yapılacak. Teşkilatlarda başlayan değişim partinin en üst karar organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile tamamlanacak. AK Parti 2019 Aralık ayında başlattığı kongre sürecine Kovid-19 nedeniyle iki kez ara verdi. Yeni yılla birlikte tekrar hızlanan kongre süreci Mart ayında büyük kongre ile tamamlanacak. Böylece, AK Parti 2023 seçimlerine götürecek kadrolarını belirlemiş olacak. AK Parti’nin teşkilatlarını yüzde 70’lere varan oranda yenilediği belirtiliyor. Çoğunlukla video konferans yöntemiyle birden fazla kongreye bağlanan Başkan Recep Tayyip Erdoğan İzmir ve İstanbul kongrelerinde salonlara giderek mesajlarını verecek. Ege Telgraf -(Haber Merkezi)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.