AK PARTİ İZMİR'DE 'ROMAN' SEFERBERLİĞİ

AK PARTİ İZMİR'DE 'ROMAN' SEFERBERLİĞİ

İl Başkanı Sürekli; ‘’İş dünyasında etkin rol almaları için seferber olmaya devam edeceğiz’’

A+A-

Girişimci Roman Kadınları İstişare toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Ülkemizin önemli rengi olarak gördüğümüz Roman vatandaşlarımızı her alanda destekleyerek, iş dünyasında etkin rol almaları için seferber olmaya devam edeceğiz’’ dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ise, ‘’ Bizim bir hayalimiz var ve bu hayalde de, Roman kadınlarının girişimleri ile İzmir’den başlayarak Türkiye’nin tamamına örnek rol model olmaları’’ dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle’nin katılımlarıyla, Sosyal Politikalar İl Başkanlığı’nın düzenlediği, Girişimci Roman Kadınları İstişare Toplantısı gerçekleşti.  Toplantıda konuşan Roman kadın girişimciler, talep ve önerilerini anlattı.  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yaptığı konuşmada, ‘’Roman vatandaşlarımızın iş dünyasına daha aktif katılmaları için seferber olduk. Eğitim, istihdam, barınma, sağlık, sosyal gibi hizmet alanlarından yararlanma kalitelerini artırmaya gayret ediyoruz. İktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana on yıllarca ihmal edilmişliklerine son verdik. Kendileri için hayata geçirdiğimiz açılımın 2. eylem planı devam ediyor. Hayatın her alanında omuz omuza yaşadığımız Roman kardeşlerimizle bir ve beraber olduk. İl ve ilçe teşkilatlarımızda da görev alan ya da almayan kardeşlerimizle ülkemize hizmet etmek için beraber çalıştık. Sizlerin arasından milletvekilimiz Cemal Bekle çıktı. Cemal Bekle vekilimiz başta Romanlar olmak üzere tüm vatandaşlarımız sorunlarını yakından takip ediyor. Roman kadınlarımızın da, Milletvekilimiz Cemal Bekle öncülüğünde başlatılan Girişimci Roman Kadınları ile çok sayıda başarı hikayeleri yazacağına eminim. Ülkemizin önemli rengi olarak gördüğümüz Roman vatandaşlarımızı her alanda destekleyerek, iş dünyasında etkin rol almaları için seferber olmaya devam edeceğiz. Bugün burada, bu büyük buluşmayı gerçekleştirmekten de son derece mutluyuz. ’’ dedi.

 

Milletvekili Bekle; Sıra başarı hikayeleri anlatmaya geldi…

Roman Girişimci Kadınlar toplantısını bir başlangıç olduğunun ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, ‘’Roman kadınlarının bir araya gelip, ‘biz buradayız’ demelerinin gerektiğini düşündük. Bu toplantıyı da, Roman kadınlarını dinlemek için yapıyoruz. Bizim bir hayalimiz var ve bu hayalde de, Roman kadınlarının girişimleri ile İzmir’den başlayarak, Türkiye’nin tamamına örnek rol model olmaları. Ben buradayım ve bir milletvekiliniz olarak emrinizdeyim. Hep beraber ortaya bir başarı hikayesi çıkaralım. Bizim mahallelerimizde yoksulluk hikayelerini çok dinledik, sıra başarı hikayeleri anlatmaya geldi. Çalışacağız, çok çalışacağız daha çok çalışacağız. Bizim bir hayalimiz var ve sizleri de ortak edip, gerçekleştireceğimiz bir yol haritası çıkarmak istiyoruz. Sizlerin söyledikleri bize yol haritası verecek. Biz ‘Özgür birey, güçlü toplum’ diyoruz ya; ‘Güçlü kadın, güçlü aile’nin de hayata geçmesi demektir. Yapacağınız girişimlerde tüm bakanlıklarımız da taşın altına eline koyacak ve bizlere desteklerini verecekler.’’ dedi. Mayıs ayı içerisinde gelen bir teklif sonucu Uluslararası Roman Kongre’si yapmayı planladıklarını ifade eden Bekle, ‘’İzmir’de yapacağımız bu kongre ile de yapacağımız istişareler sonunda da bir yol haritası çıkacak.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.