AK PARTİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI ÇİFTÇİOĞLU'NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AK PARTİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI ÇİFTÇİOĞLU'NDAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Çiftçioğlu açıklama yaptı

A+A-

Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka’da 2 bin 293 metrekarelik deniz kenarındaki arazinin, belediye takdir komisyonu tarafından 32 milyon lira değer biçilmesine rağmen Belediye Başkanı Cemil Tugay tarafından 20 milyon liraya satıldığını açıkladı.

Plandaki yat limanı ile iç içe olan ve sınırsız kat çıkma hakkı bulunan çok değerli arazinin yok pahasına elden çıkarıldığını belirten Başkan Çiftçioğlu, “Sayın Tugay, bugüne kadar yaptığı milyonlarca liralık satış ve devirle, Karşıyaka’yı uçuruma sürüklüyor. Belediye meclisinde 50 milyon liralık kredi kullanma yetkisi alan Tugay, her an Karşıyaka’yı bu borcun altına da sokabilir. Tugay’ın bir yıllık görev süresinde Karşıyaka’ya zararı, 105 milyon lira” dedi.

AK Parti Grubu olarak kasım ayındaki meclis toplantısında, belediyeye ait deniz kenarındaki arazinin satışına ‘ret’ oyu verdikleri hatırlatan Başkan Çiftçioğlu, bu satışın hiçbir haklı gerekçesinin olmadığını belirtti. Çiftçioğlu, iç mahallelerde 5 kat imarı olan parsellerde metrekaresi 7 bin 500 TL’den satış yapılırken, Karşıyaka’nın en değerli bu arsasının metrekaresi 8 bin 700 TL’den satılmasının vicdanlarda yara açtığını ifade etti. Başkan Çiftçioğlu, “Tugay, tabanını konsolide etmek ve ağa babalarına yaranmak adına, daha önce yandaş ya da rantçı diye bahsettiği firmalar karşısında, el pençe divan duruyor. Menfaat sağladığı anda, daha önce eleştirdiği firmaları kurtarıcı ilan ediyor. Başkan Tugay, mecliste CHP’li belediye meclis üyelerinden yetki alırken arsadaki diğer hissedarların kimler olduğunu neden açıklamadı? İnsanın bir duruşu olmalı. Bu durum belki Tugay’a yakışır ama makamına yakışmıyor” diye konuştu.

CHP’liler de ‘Başkan bizi dinlemiyor’ diyor

Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Belediyenin takdir komisyonun 32 milyon lira değer belirlediği bir arazinin, Tugay tarafından 20 milyon liraya satılmasının izahı yok. Sınırsız kat yapma hakkı ve plandaki yat limanı ile iç içe olan böylesine değerli arazi, iki yıl sonra şimdikinden 4 kat fazla bedelle satılırdı. Ayrıca arazi, mahkeme yoluyla satılma aşamasına gelseydi, satılan rakamın çok daha üstünde bir gelir elde edileceği aşikardır. Kat karşılığı sözleşme imzalansa belediyenin payına düşecek dairelerin ederi, bu rakamın katbekat fazlası olacaktı. Tugay, yangından mal kaçırır gibi neden bu kadar acele etti? Mesleği doktorluk olan Tugay’ın bu işlerden anlamadığını biliyoruz. Peki, yanında onu doğru yönlendirecek bir kişi de yok mu? 2 bin 293 metrekare araziyi eğer bu fiyata, bu şekilde bir AK Partili belediye başkanı satmış olsaydı, yer yerinden oynardı. CHP’li belediye meclis üyelerine neden buna müsaade ettiklerini sorduğumda,  ‘Başkan bizi dinlemiyor, etrafındaki 3-5 kişiyi aşamıyoruz’ diyorlar. Belediyeyi yönetemedikleri için Karşıyaka’nın kaynaklarını heba ediyorlar. CHP’nin üst yöneticilerine sesleniyorum, Karşıyaka’nın kaynaklarının iş bilmez bir başkan tarafından israf edilmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?”

“Acaba sırada ne var”

Başkan Tugay’ın seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmediğini ve kentin değerlerini teker teker satmaya devam ettiğini belirten Çiftçoğlu, “Tugay, Karşıyaka’nın kendi kaynakları ile yaptığı en güzide projesi olan Sosyal Yaşam Kompleksi’ni 30 milyon liraya sattı. Çeşitli yollarla belediyeye kazandırılmış olan ve değeri toplamda 5 milyon lirayı bulan 10 dairenin satış yetkisini alan Tugay, bunlardan 2 tanesini de sattı. Belediyeye ait olan kadın sığınma evini işletmeyi başaramadığı için bedelsiz devretti. Buna ek olarak bir tane kadın sığınma evi daha atıl olarak duruyor. Tugay, belediyenin şubat meclisinde 50 milyon liralık kredi kullanma yetkisini de aldı. Belediyenin 50 milyonluk borca girmesi, Tugay’ın iki dudağının arasında. Şimdi de deniz kenarındaki arsayı 20 milyon liraya sattı. Sayın Tugay, acaba sırada ne var? Cemil Tugay’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturmasının Karşıyaka’ya bir yıllık zararı 105 milyon liradır” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.