AK PARTİLİ AKSAKAL:' KEMALPAŞA'NIN BÜTÇESİNİ KENDİ MECLİS ÜYELERİ BİLE SAVUNAMIYOR'

AK PARTİLİ AKSAKAL:' KEMALPAŞA'NIN BÜTÇESİNİ KENDİ MECLİS ÜYELERİ BİLE SAVUNAMIYOR'

Ak Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Aksakal: 'Boş laftan başka bir şey görmedik'

A+A-

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, 18 aylık değerlendirme toplantısında Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın seçim meydanlarında verdiği sözleri yerine getirmediğini vurgulayarak, ‘’Kemalpaşalı unutur zannederek bol keseden sözler verildiler. Ne Kemalpaşalı unutur ne de bizler. Verilen sözlerin takipçisi olacağız’’ dedi. Meclise getirilen142 maddeden sadece 11’ine red oyu verdiklerini ifade eden Başkan Aksakal, ‘’Kemalpaşa’nın yarına olan hiçbir işten geri durmayız. Ancak, bu yönetim, verilen onaya bile bir adım atıp, iş yapmamıştır. Boş laftan başka bir şey görmedik. Yaptıkları sunumda AK belediyeciliğin yaptığı eserleri göstermişlerdir. Yaptıkları bütçeyi bile kendi meclis üyeleri savunamaz duruma düşmüştür’’ dedi. Mecliste yaşanan tartışmalar sonrası CHP İl Başkanı ve İlçe Başkanı’nın söylemlerine değinen Başkan Aksakal, ‘’İşte meydan, yürekleri yetiyorsa, Belediye Başkanları gelsin, siz basın ve Kemalpaşalılar huzurunda birlikte istifa edelim, sine-i millete dönelim.’’ dedi.

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, Kemalpaşa Belediye Başkanı ve yönetiminin ilk 18 ayda geçen zamanını değerlendirdi. İlçe binasında geçekleştirilen basın toplantısına; meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Seçim meydanlarında Kemalpaşalı unutur zannederek bol keseden sözler verildiğini belirten Başkan Aksakal, ‘’Oysa ne Kemalpaşalılar unutur ne de biz unuturuz. Size her gün hatırlatacağız yalanlarınızı ve vaatlerinizi. CHP’li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın verdiği sözlerin bazılarını sıralayacak olursak: Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm sözü verildi. Cevap; henüz hiçbir adım atılmadı, ortada plan proje yok. Çiftçilerimizin, çiftçi malları koruma derneğine olan borçlarını sileceğiz dendi. Cevap; tek bir çiftçinin dahi silinmedi. Belediyeye 5 bin işçi alınacak dendi, gençlerimizin hayalleriyle oynandı. Cevap; KOSBİ bünyesinde işe girenlerin çetelelerini tutup, kendileri işe almış gibi Kemalpaşalıları kandırdılar. İmar planlarını bir an önce bitirip Ulucak’ta, Örnekköy’de tapular dağıtılacaktı. Cevap; henüz hiçbir tapu verilmedi. Kaldı ki tapu vermek gibi bir yetkileri de yoktur. Emsali iki katına çıkarma sözü verdiler. Cevap; yine atılmış tek bir adım yok. Çevre yolu açacaklardı. Cevap; yok. Kemalpaşa’daki sosyal kültürel ve hemşehri derneklerine bina ve yerleşke verileceği sözü verildi. Cevap; derneklere bugüne kadar selam dahi verilmedi.’’ dedi. 

Boş laftan başka bir şey görmedik

Başkan Karakayalı’dan taş üstüne taş koymalarını beklemediklerini ve bunu gösterdiğini belirten AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, ‘’Geçmiş 2 dönemde AK belediyeciliğin yapmış olduğu tesislerin, bakımını dahi yapmayı beceremediler. Belediyeyi dışarıdan getirdikleri Kemalpaşalı olmayan yöneticilerle doldurdular. ‘Cumhur İttifakı meclis üyeleri çalışmamızı engelliyor, önümüzü kesiyor’ dediler. Oysa 540 günlük dönemlerinde, topu topu sadece ve sadece 142 gündem maddesi getirebildiler, zaten bunların da en az 30 - 40 tanesi komisyon atamalarıyla ilgili olanlardır. Ve bu meclis 142 maddeden sadece ve sadece 11 tanesine red oyu vermiştir. Yani yeter ki çalışın önünüz açık demiştir. Üniversite dediler mecliste onay verdik, hala açılmadı; kreş dediler onay verdik, hala projesi dahi yapılmadı; otopark dediler onay verdik, hala tek bir adım atılmadı. Yani boş laftan başka bir şey görmedik.’’ dedi.

AK belediyecilik eserlerini sundular

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başknaı Karakayalı’nın 500 günlük sunum yaptığını hatırlatan Başkan Aksakal, ‘’Bize göre bu sunum baştan aşağı renderlarla süslenmiş, ayağı yere basmayan, hatta mimari projesi dahi olmayan, Kemalpaşalıları yanıltmaya, göz boyamaya dayalı slaytlarla doludur. Sunumun birinci ve ikinci maddesi doğrudur, haklarını teslim edebiliriz. Lakin kendilerinin gururla sundukları bu birinci ve ikinci madde AK Parti belediyeciliğinin eserlerinden sadece bir tanesi olan Alparslan Türkeş kongre merkezidir. Sunumdaki, yapılacak hayali tanıtımlarında yaklaşık yüzde 80’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılacağı belirtilmiştir. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin de yine halkımız adına takipçisi olacağız.’’ dedi.
 

Takdiri Kemalpaşalılara bırakıyoruz

Belediye Başkanın 500 günlük sunumunda örnekler veren AK Parti Kemalpaşa ilçe Başkanın Bülent Aksakal, ‘’Köylerde meydan düzenlenmesi, estetik düzenlemeler, taş duvar yapımı, yeni tuvalet ve büfe yapımı, Yukarıkızılca rengarenk boyanmış, saklı cennet alanı düzenlenmiş, park yapımı, mazgal yapımı, pazar yeri boyaması, bekleme durakları yenilenmiş, asfalt yama çalışmaları yapılmış, gelin damat odası yapımı, metruk bina yıkılması, düğün salonu boyanması, bunlar tamamlanan projeler devam edenleri saymıyoruz dahi. Takdiri Kemalpaşalılara bırakıyoruz.’’ dedi.

Bütçeyi kendi meclis üyeleri, bile savunamıyor

Bütçe’nin Kemalpaşa’ya yakışmadığını ifade eden AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Bülent Aksakal, ‘’Belediye Meclisi’nde, 2020 Ekim ayı ikinci oturumu olan bütçe ve performans görüşmelerinde, Grup Başkanvekilimiz Dr. Metin Yaşar, grubumuz adına söz alarak, 2020 yılına göre 6 milyon küçültülmüş, 145 milyonluk ayağı yere basmayan ve kağıt üstünde denkleştirilmiş bir bütçe olduğunu belirtmiş ve bazı sorular sormuştur. Kemalpaşa büyürken, gelişirken bütçesi nasıl olurda küçülür? Sağlığa neden pay ayrılmaz? Personel giderleri doğrudan yatırımların iki katından fazla bu durum nasıl sürdürülebilir? Buna rağmen hala yeni müdürlükler, yeni birimler kurma, yeni personeller alma ve kadrolaşma derdindesiniz, bunu nasıl izah edebilirsiniz? Kentsel dönüşüm için verilmiş sözünüz var, ama, bütçenizde ve hazırladığınız performansta 2020 ve 2021’de planlanma programının tamamlanmış olduğunu belirtmişsiniz, biz de bu çalışmalar nerede, Kemalpaşalı niye göremiyor, diye sorduk? Kemalpaşa hane halkına, yüzde yarım pay ayırmışsınız. CHP’nin sosyal belediyeciliği bumudur? Aşk ile fakir fukaraya dokunmak bu mudur diye sorduk? Bu sorularımızın hiçbirine yanıt alamadık. CHP’li meclis üyeleri kendi hazırladıkları bütçe üzerine tek bir kelime dahi söylemediler, savunmadılar. İzmir Büyükşehir belediyesinden gelip gelmeyeceği belli olmayan 20 milyon ve Yedek bütçedeki 13 milyonla, denkleştirilmesi öngörülen bu bütçenin gerçekçi bir bütçe olmadığını belirttik.’’ dedi.

Hodri meydan, birlikte istifa edelim, sine-i millete dönelim

Geçtiğimiz hafta Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalara da değinen Başkan Aksakal, ‘’2019 yerel seçimlerinde saygı değer Kemalpaşalılar,
Belediye Başkanlığını CHP’ye, Meclis’teki çoğunluğu da Cumhur İttifakı olarak bizlere layık görmüşlerdir. Halkımızın iradesini saygımız sonsuzdur, bu saygıdan güç alarak 5393 sayılı belediye kanununa göre, başkanın hazırladığı bütçeye onay verme yetkisi meclistedir. Şansınızı iyi kullanın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, ‘Önce millet deyin, çalışın’ dedik. Şayet Kemalpaşa’ya yakışmamış bu bütçeye, bu meclis hayır derse, meclisiniz düşer, diye hatırlatmada bulunduk. ‘Vay siz misiniz bunu diyen’, diye başta CHP’nin İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Kemalpaşa ilçe başkanı, ‘Siz bizi tehdit mi ediyorsunuz? İstifa edin, seçime gidelim’ gibi boş söylemlerde bulunmuşlardır. Tabi ki de, azınlıkta oldukları için, nasıl olsa kaybedecek bir şeyimiz yok diye düşündüler. Biz, 18 yıldır girdiği her seçimi kazanan AK Parti’nin neferleri olarak, hep kaybetmekten bıkmayan CHP zihniyetine verilecek yanıtımız çok nettir, işte meydan, yürekleri yetiyorsa Belediye Başkanları gelsin, siz basın ve Kemalpaşalılar huzurunda birlikte istifa edelim, sine-i millete dönelim. El mi yaman, bey mi yaman bütün Türkiye’ye, Kemalpaşalının iradesini gösterelim.’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.