AK PARTİLİ KIRKPINAR: 'SOYER TARIMIN T'SİNDEN HAYVANCILIĞIN H'SİNDEN ANLAMAZ

AK PARTİLİ KIRKPINAR: 'SOYER TARIMIN T'SİNDEN HAYVANCILIĞIN H'SİNDEN ANLAMAZ

AK PARTİ İZMİ MİLLETVEKİLİ KIRKPINAR'DAN AÇIKLAMALAR

A+A-

 

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir’in Ödemiş ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu. Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara bazı CHP’liler tarafından cevap verilmesini de kayda değer bulmadığını belirterek, “CHP’li Soyer ve savunucuları minderden kaçan sporcu gibi vakit kazanmaya çalışıyorlar. İzmir’in onlarca sorunu varken, bunların üstesinden gelemeyeceklerini anlayınca, farklı arayış içerisine giriyorlar” ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Üyesi Yaşar Kırkpınar, Ödemiş’de süt üreticileri birliği, hayvan çiftlikleri ve çiftçi temsilcileri ile bir araya geldi. Kırkpınar burada yaptığı açıklamada İzmir’in kangren haline gelmiş olan sorunlarının olduğunu belirterek şehri yöneten CHP’li Soyer ve akıl hocalarının bu konulara duyarsız kaldıklarını vurguladı. 

CHP’li yetkililerin Soyer’i savunmak yerine doğru yönlendirmeleri ve şehrin eksiklerini tamamlaması yönünde telkinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “İzmir’in su, kanalizasyon, alt yapı, trafik, koku, çarpık kentleşme başta olmak üzere birçok sorunu var. Soyer, neden Kiraz ilçemiz başta olmak üzere birçok ilçemizde tankerlerle su taşınma problemini çözmüyor. Neden yağmur sularının kanalizasyon sularına karışmasını engellemiyor. Çiftçinin kullandığı ova yolları ile ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. En küçük bir yağmurda İzmir'i sel alıyor. Kötü kokular yayılıyor. Trafiğin içinden çıkılmıyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili hiçbir çalışma yapılmıyor. Yeşil alanımız yok, ulaşımda büyük sıkıntılar var. İzmir’in hizmet beklediği yüzlerce alan varken neden? Asli görevlerini yapmıyor. Minderden kaçıp, klişe laflar ile zaman geçirmeye çalışıyor. İlçeleri dolaşmanın sanki ilçelere ve çiftçilere bir lütufmuş gibi gösterip reklam yapıyor. Tabii ki gideceksin, tabii ki dolaşacaksın. Belediye sınırları içiresinde yer alan ilçeleri elbette dolaşıp vatandaşlarla bir araya geleceksin. Bunu yaparken de bunun bir lütuf olmadığını unutmayacaksın. Önüne yazılıp verilen notları okumakla beylik lafları kullanmakla bu iş olmaz. Tekrar iddia ediyorum; Tunç Soyer tarımın T’sinden hayvancılığın H’sinden anlamaz. Soyer’i yere göğe sığdıramayan bazı arkadaşlar herhalde onu genel başkan yapacaklar. Öve öve bitiremedikleri Soyer ile inşallah bir gün İzmir’i dolaşıp sorunları yerinde görüp hep birlikte körfezde yüzerler. Yapamayacağınız şeylerle gündemi meşgul etmeyi bırakın. Siz hizmet yapmak yerine hüküm giymiş HDP'li belediye başkanları ile yemek yiyip, İzmir parası ve İzmir bayrağını konuşursunuz. Kıbrıs ile ilgili de görüşlerinizi beyan eder, sonra da isimlerini bilmediğiniz ilçelerin sokaklarında Çav Bella şarkısının söylersiniz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

“BİZ YENİ TÜRKİYE’Yİ İNŞA ETTİK”

Hükümet olarak tarım ve hayvancılığa hem ciddi destekler verdiklerini hem de tarım ve hayvancılığın gelişmesi noktasında proje bazlı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Milletvekili Kırkpınar, “Biz millete hizmet etmeyi büyüyen ve gelişen Türkiye’yi inşa eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’dan öğrenirken, onlar ise başında bulunduğu SSK’yı batırmış girdiği her seçimi kaybetmiş birinden öğrenmişler. Aramızdaki fark budur. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Tarım ve Orman Bakanı olarak hükümetimizin politikalarını geliştirerek görevine sürdürmektedir. Hükümetlerimiz döneminde, tarımsal ve hayvansal destekleme, baraj ve sulama göletleri, yerli tohum, gıda güvenliği ve orman varlıklarımızın geliştirilerek koruma altına alınması başta olmak üzere birçok alanda yenilikçi ve destekleyici çalışmalar yapılmıştır. Bakanlığımız tarafından ülkemizin ve dünya pazarlarının ihtiyacı olan güvenilir gıda ve kaliteli tarım ürünlerine erişebilirliği gerçekleştirmek, tarımsal ve ekolojik kaynakların sürdürülebilir kullanımını sağlamak, kırsal alanda yaşam standardını yükseltmek amacıyla politika belirlenmiş ve uygulanmıştır. Bizim gayemiz gıda ve tarım alanında; üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak, Türkiye’yi bölgesinde lider, dünyada küresel aktör haline getirmektir. Sizin o söylemeye çalıştığınız şeyleri bizler tarımda ve hayvancılıkta yıllardan beri yapıyoruz. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini oluşturduk, kooperatifçiliği destekliyoruz. Tohumla ilgili dünyanın en ileri ülkelerinden biriyiz, sözleşmeli tarıma ve havza bazlı tarım sistemini benimsemiş yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Lisanslı depoculuğu yaygınlaştırıyoruz. Tıpkı bundan önce olduğu gibi 2021 yılında tarımsal destekler ve müdahale alımlarının yanında tarım, orman ve sulama yatırımları ile büyütmeye ve desteklemeye devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

 

“TARIMSAL DESTEK RAKAMLARI”

Kırkpınar açıklamasında Tarım ve Orman bakanlığı tarafından verilen destek rakamları ile ilgili de şu ifadelere yer verdi:

“Son 18 yılda tarımsal destek miktarında 12 kat rekor artışla reel 311 milyar lira hibeye ulaşılmıştır. Hayvansal desteklerin kapsamını da tam 60 kat artışla... Yani 2020'de 7,4 milyar lira hayvansal destek verdik, son 2.5 yılda da 16,2 milyar lira destek verdik. Kırsal kalkınma yatırımları destekleme programı kapsamında 18 yılda 12 bin projeye 10 milyar lira hibe verirken, 100 bin kişilik istihdam sağladık. Yine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde 3 bin 500 projeye 1 milyar lira hibe verirken 18 bin kişiye istihdam sağlamış olduk. Lisanslı depo, genç çiftçi ve kırsal kalkınmada uzman eller kapsamında 1,8 milyar lira, IPARD kapsamında da 13 milyar lira yatırım yaptık. ORKÖY kapsamında 3,3 milyar lira kredi desteği sağladık. TARSİM konusunda da devlet 6,9 milyar lira hasar tazminatı ödedi. 2.5 yılda da 3,3 milyar lira prim desteği verildi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.