AK PARTİLİ SÜREKLİ ÖNCE BAYRAM KUTLADI SONRA SALGINA DİKKAT ÇEKTİ

AK PARTİLİ SÜREKLİ ÖNCE BAYRAM KUTLADI SONRA SALGINA DİKKAT ÇEKTİ

Barışın, huzurun ve kardeşliğin vesilesi…

A+A-

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında bayramların birleştiren, kavuşturan; gönüllere insaf, merhamet ve huzur, sofralara bereket getiren; paylaşmanın gücünü hatırlatan özelliklerine vurgu yapan Başkan Sürekli; “Bu bayram sevdiklerimizle bir araya gelebilecek, bayramın gereklerini birlikte yerine getirebileceğiz. Ancak; normalleşme süreci başlamış olsa da salgın tehdidinin tümüyle ortadan kalkmadığını unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Barışın, huzurun ve kardeşliğin vesilesi…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kurban Bayramı Mesajında şu görüşlere yer verdi; “Bayramlar, hak yolunda hakkaniyetten yana olmanın, gönüllerin insaf ve merhametle birleşmesinin vesilesidir. Barışın, huzurun ve kardeşliğin tesisinde yol göstericidir. Yaradana kayıtsız şartsız teslimiyetin sembolü olan Kurban Bayramı, tüm Müslümanlar için onun rızasını kazanmanın vesilesidir. Rabbim; hepimizin hac ve kurban ibadetlerini kabul ve makbul eylesin. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Sayma, sayarak verme; yoksa Allah da sana sayarak verir.’ buyurmuştur. Paylaşırken gönülden ve terazisiz, severken hasetten uzak olmak makbuldür.  Bayramlarda da elimizi muhtaca, yetime, öksüze uzatırken, küs olduklarımızla barışırken, sevdiklerimize sarılırken bunu göz ardı etmemeliyiz. İnancımızın, tarihimiz ve medeniyetimizin öğretilerinden uzağa düşmeden, bu ulvi özellikleri taşıyan yeni nesiller yetiştirme sorumluluğumuzu unutmamalıyız.’’

Dirliğimiz için birliğimizi korumalıyız…

Türkiye’de son 20 yılda, tüm inanç ve kültürleri kucaklayan ‘Tek Millet’, ‘Tek Devlet’ ‘Tek Vatan’ ve ‘Tek Bayrak’ anlayışı ile sarsılmaz ve yıkılmaz bir ‘demokrasi ve birlik’ çatısı kurulduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Kimsenin öteki görülmediği bir Türkiye tesis ettik. Bugün; aidiyet ve bağlılık duygularının artmasının temelinde demokrasi anlayışımız, dayanışma ruhumuz var. Daima hak ve adaletten; mağdur ve mazlumdan yana olduk. Ve sağladığımız bu güçlü çatı ile her müsibeti savacak güce eriştik. Terörden, salgına ve doğal felaketlere kadar pek çok badirenin altından bu güçle kalkabiliyoruz. Bu açıdan bakıldığında, karşıladığımız bu mübarek Kurban Bayramı’nın anlamı daha da büyüyor.” dedi.

Başkan Sürekli; mesajını şu sözlerle sona erdirdi; “Devletimizin ve milletimizin dayanışması ile etkisini ve yükünü giderek hafiflettiğimiz salgın tehlikesini geride bırakırken bir daha anladık ki; sağlıkla, sevdiklerimizle geçireceğimiz bayramlar en büyük nimet. Bunu yeniden idrak etmeli, dirliğimiz için birliğimizi korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Cumhuriyeti’mizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı ve hürriyetimizi canları pahasına bize hediye eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Bu mübarek bayram günlerinin milletimize, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.