ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE İŞÇİ KIYIMI 203. GÜNÜNDE...KULAK VEREN YOK MU?

ALİAĞA BELEDİYESİ'NDE İŞÇİ KIYIMI 203. GÜNÜNDE...KULAK VEREN YOK MU?

Aliağa'da nedensiz yere işten çıkarılan işçiler belediye önünde eylem yaptı..

A+A-

 

Aliağa Belediyesi tarafından işten atılan işçiler bugün belediye önünde eylem yaptı.DİSK Genel İş 5 nolu şube belediye önünde eylemin 203. günü basın açıklamasında bulundu.  Açıklamada şöyle denildi:

SOSYAL CİNAYET

'Bundan 203 gün önce Aliağa'da eşi benzeri görülmemiş bir sosyal cinayetle 250 işçinin Aliağa Belediyesinden işten çıkarılmaya başlaıdığı bir kıyıma tanık olduk. Yıllarca alın terimizi akıtarak evimize aşımızı ekmeğimizi götürdüğümüz işimizden Belediye Başkanı Serkan Acar’ın keyfi kararıyla çıkarıldık. Biz ilk günden beri bu sosyal cinayeti Serkan Acar’ın tek başına işlemediğini, buna sessiz kalan herkesin özellikle Cumhur İttifakının büyük ortağı AKP’nin de bu işten çıkarmalarda üst aklın ortağı olduğunu belirttik. Bugün Direnişimizin 197’inci günü, 197 gündür direnişimizin simgesi olan Demokrasi Meydanından, haksızlıklara, yoksullaştırmalara, sendikasızlaştırma ve esnek çalışma modeli üzerinden yaratılmak istenen vahşi sosyal politikalara, doğanın rant uğruna talan edilmesine hayır şiarıyla haklı mücadelemizi yürüttük.

HAYKIRMAK İSTİYORUZ

Bu mücadelemizi verirken bizim üzerimizden kendini temize çekmeye çalışan Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “Ben Yetkiyi Halktan aldım, istediğimi işten çıkarır, istediğimi alırım” sözünü özellikle Aliağa’da yaşayan yurttaşlarımıza hatırlatarak işten çıkarılmamızın akabinde bir imza kampanyası başlattık. Aliağa’nın sokaklarında, pazarında, yağmur, çamur demeden en azı 8 yıllık çalışmış olan 250 belediye işçisinin işten çıkarıldığını anlattık. Ve gördük ki Aliağa halkı Belediye Başkanı Serkan Acar’a böyle bir yetki vermemiş. Bu İmza kampanyamıza sadece Aliağa ve Türkiye’den değil dünyanın bir çok ülkesinden emekçi dostlarımız ilgi gösterdi. İzmir’in; Konak, Buca, Bornova, Karabağlar, Karşıyaka başta olmak üzere büyük semtlerinde yaşayan emekçi dostlarımız bu imza kampanyamıza imzalarıyla destek oldular. Buradan başta Şili’de yoksullaşmaya karşı mücadele veren emekçi dostlarımız olmak üzere işsizliğe ,ve bu talan düzenine karşı direnen herkese selam ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Topladığımız bu imzalar, bizi işimizden edenlere “Yetkilerinin sınırını bil, hiç bir halk iradesi insanların işinden olmasını istemez” mesajıdır. Bizde bu mesajı başta Aliağa Belediye başkanı Serkan Acar olmak üzere bizim işimizden olmamıza neden olan siyası parti merkezlerine ileteceğiz. Bu imzaların toplanmasında yoğun emek sarf eden tüm emek yoldaşlarımıza bir kez daha buradan minnet duygularımızı iletiyoruz. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın açmış oldukları işe iade davaları başladı ve büyük bir çoğunluğu da Aralık ayında başlayacak. Özellikle 12 Aralık’ta başlayacak davalarımıza tüm dostlarımızı bekliyoruz. Ve yine biz direnen işçiler üzerinden yaratılmak istenen hiçbir polemiğin içerisinde olmayacağımızı ve işimize dönene kadar mücadelemizi her platformda sürdüreceğimizi buradan haykırmak istiyoruz.'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.