AYVALIK MARKASINI KORUMAK İÇİN TAKLİTÇİLERE SAVAŞ AÇTI

AYVALIK MARKASINI KORUMAK İÇİN TAKLİTÇİLERE SAVAŞ AÇTI

AYVALIK’IN ADINI KULLANARAK TAĞŞİŞ VE TAKLİDE SUÇ DUYURUSU

A+A-

 

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin diğer başkanlara örnek olabilecek çalışmalarına zeytinyağı ile devam ediyor. Başkan Ergin şimdi de Ayvalık zeytinyağını taklit eden gıda teröristlerine savaş açtı. Ayvalık Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

' Yeni hasat döneminin başlamasıyla  Ayvalık’ın adını kullanarak tağşişçi ve taklitçi firmaların çoğalması üzerine Ayvalık Belediyesi bu firmalar hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık zeytinyağı markasını haksız olarak kullanıp, tağşiş ve taklit ederek, gerek internet üzerinden, gerekse marketlerden satış yapan firmaların takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

TBBM’nde gıda, tarım ve orman alanında bazı düzenlemeler yapılması hakkındaki kanunun kabul edilerek yasalaştığına değinen Başkan Ergin taklit ve tağşiş yapılmış ürünlerin işleme tabi tutulmasının ve piyasaya arz edilmesinin yasaklandığını, büyük para cezalarının uygulamaya konulduğunu duyurdu. Ayvalık zeytininin ve zeytinyağının kentin en önemli marka değerlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, kanunun yasalaşması ile birlikte gıda sektöründe taklit, tağşiş yapan ve tüketiciyi yanıltan, yanlış yönlendiren, bilgi kirliliği oluşturan firma ve şahıslar hakkında yaptırımların öngörüldüğünü hatırlattı.

Tüketicilerin sağlığıyla oynandığını vurgulayan Başkan Ergin, vatandaşlara seslenerek, araştırmadan zeytinyağı almamaları konusunda uyarıda bulundu. Özellikle hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte, internet ortamında çok sayıda firmanın Ayvalık adı altında zeytinyağı satmaya başladığını ifade eden Başkan Ergin, “Ayvalık ile hiçbir ilgisi bulunmayan firmalar ürünlerini Ayvalık zeytinyağı ibaresini kullanarak pazarlıyor. Bu surette tüketiciler kandırılıyor, sağlıkları ile oynanıyor. Ayvalık’ın bu en önemli markasının değeri de düşürülüyor, haksız kazanç elde ediliyor” dedi.

Başkan Ergin, Ayvalık zeytinyağı markasının 2004 yılından beri Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen Coğrafi İşaret Belgesi ile tescillendiğini hatırlattı. Ergin, Ayvalık zeytinyağı markasını korumak için yapılan bu tescile karşın, ürünlerin kötü niyetli firmalar tarafından haksız ticari kazanç elde edilmek amacıyla taklit ve tağşiş edildiğini söyledi.


 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.