BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI ÇALKAYA: 'YAPILAN SİYASİ TERBİYESİZLİKTİR'

BALÇOVA BELEDİYE BAŞKANI ÇALKAYA: 'YAPILAN SİYASİ TERBİYESİZLİKTİR'

Başkan Çalkaya “Yapılan Siyasi Terbiyesizliktir”

A+A-

Balçova Belediyesi Toplantısı’nda CHP ve AKP Meclis guruplarının terör örgütlerini ayrı metinlerle kınamalarına rağmen AKP İlçe Başkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında “CHP terör örgütünü kınamadı” ifadesinin yer alması Başkan Fatma Çalkaya’yı isyan ettirdi. Mecliste uyum içinde çalıştıklarını düşündüğünü söyleyen Başkan Çalkaya “Yapılan siyasi terbiyesizliktir” dedi.

Bugün yapılan Balçova Belediyesi Toplantısı’nda CHP ve AKP Meclis gurupları okudukları metinler ile terör örgütlerini kınadılar. İki partinin 30 ilçede eş zamanlı olarak yayınladıkları kınama metinlerinde başta PKK, FETÖ ve İŞİD olmak üzere terör örgütlerinin eli kanlı cinayet şebekeleri oldukları vurgulandı. Meclis görüşmesi öncesinde AKP Gurubu adına konuşan Meclis Üyesi Erhan Çalışkan okudukları metnin önerge olarak kabul edilmesini istedi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise yasal olarak bu önergeyi meclis gündemine alamayacaklarını ifade ederek ilgili kanun maddesini okuttu. Önemli olanın Balçova Belediye Meclisi’nin terör örgütlerine karşı olduğunun vurgulanmasıdır diyen Başkan Çalkaya “Biz uzun süredir şehrimizi meşgul eden bu konunun açıklığa kavuşması için düşüncelerimizi ifade ettik. Balçova Belediye Meclisi, Balçova Halkı’ndan aldığı güçle terör örgütlerinin tamamının karşısında olduğunu ifade etmiştir. Burada hepimiz aynı düşüncedeyiz. 5393 sayılı Belediye Kanunu izin vermediği için bu önergeyi kabul edemiyoruz” dedi.

 Meclis Toplantısının bitiminin ardından AKP İlçe Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklaması ise Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’yı isyan ettirdi. Yapılan açıklamanın siyasi terbiyesizlik olduğunu vurgulayan Başkan Çalkaya “Tüm meclis üyelerimiz terör örgütünü kınamasına rağmen meclis toplantılarına katılmayı tenezzül bile etmeyen AKP ilçe başkanının CHP’yi itham eden açıklamalar yapmasını kabul etmiyorum. Biz Balçova Halkı’na hizmet etmek için uyum içinde çalıştığımıza inanıyorduk. Ancak iftira ve yalan dolu bu açıklamada bunun böyle olmadığını gördüm. Kimse Balçova Belediyesi’ne Ulusal Bilinç ve Vatan Sevgisi konusunda ders vermeye kalkmasın. Belediyemiz 2004 yılından bu yana ulusal bağımsızlık bilincini çocuklara aşılamak için Ankara ve Çanakkale’ye on binlerce kişiyi götürürken, bugün yalan ve iftira dolu açıklamalar yapanlar TBMM’de terör olaylarının araştırılmaması için çaba sarfediyordu. Yaşanan ekonomik krizi, son yapılan elektrik zammı dahil hayatı çekilmez hale getirenlerin gündemi değiştirmek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırması nafiledir. Hain Terör örgütü tarafından bombalarla suikast düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Parti’nin her bir meclis üyesi; terör örgütlerinin karşısında, vatanının yanındadır.    

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.