BAYRAKLI AK PARTİ BAYRAKLI BELEDİYESİ'NİN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ

BAYRAKLI AK PARTİ BAYRAKLI BELEDİYESİ'NİN PERFORMANSINI DEĞERLENDİRDİ

Tasarruf gazete manşetlerinde kaldı

A+A-

Bayraklı Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri Ak Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat öncülüğünde basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın 1 yıllık performansını değerlendirdi. Değerlendirme toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Ak Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ da katıldı. Sandal’ın görevde olduğu 15 ayın 3 ayını Pandemi nedeniyle değerlendirmeyeceğini ifade eden Polat, Başkan Sandal’ın seçimlerde Bayraklı sakinlerine sözünü verdiği vaatleri yerine getirmediğini öne sürdü. Geçen sürenin gelecek 3 buçuk yıla dair umut bırakmadığını söyleyen Polat, “Üzülerek söylüyorum ki, verilen sözlerden hayata geçmiş, somut olarak gösterebileceğimiz bir durum söz konusu değil. Ve biz, 1 buçuk yıllık süreçten görüyoruz ki, gelecek 3 buçuk yıl içinde bir umut göremiyoruz. Sayın Başkan’ın icraatlarını değerlendirme yapmak isterdik ama değerlendirecek bir icraat yapmadığı için bu konuda söze bile gerek yok” dedi.

BASINA POZ VERMEYİ SEVİYOR


Yaptığı değerlendirmede Bayraklı Belediyesi’nde israf olduğunu belirten Polat, “Göreve gelen Sayın Başkan ilk olarak diyor ki, Bayraklı Belediyesi’nde müthiş israf var. Bayraklı Belediyesi’nin ciddi borç yükü altında olduğunu söylüyor. Basına poz vermeyi seven Başkan Sandal, makam arabasını iade ediyor daha uygun bir araca bindiğini, müdürlerin altındaki araçları kaldırdığını, sırf makam araçlarından 1 milyon lira ve diğer birimlerle birlikte aylık 60 bin lira yakıtta tasarruf yaptıklarını söylüyor ve bunu haber yaptırıyor. Peki daha sonra ne mi oluyor? Başkan Sandal, 5 ay sonra daha lüks bir araç alıyor kendine ve onu kullanmaya başlıyor. Göreve gelir gelmez basına mütevazi araçla poz verdikten sonra rahat rahat lüks aracını kullanmaya başlıyor. Sayın Başkan, yakıtta tasarruf sağladıkların iddia ederken bir bakıyoruz; 2018 yılında yakıt masrafı 2 milyon 170 bin TL iken; 2019 yılında bu rakam 3 milyon 369 bin TL’ye yükselmiş. Yani 1 milyon 198 bin lira fazla harcanmış. Başkanın hesabına göre 850 bin TL civarında tasarruf yapılması gerekiyordu. Ne oldu da milyonu aşan bir artış oldu? Gerçekçi olalım dünde burada israf vardı, bugünde israf var. Maalesef yarın da israf olacak. Tasarruf söylemleri ise sadece gazete manşetlerinde kaldı, eyleme geçen hiçbir tasarrufu görmedik. Şunu da belirtmeden geçmeyelim. Sayın Başkan tasarruf yapmadı diyemeyiz, haksızlık olur. Nerede yaptı bu tasarrufu? Halka hizmet konusunda bol bol tasarruf yaptı” dedi.

İSRAF GEÇEN DÖNEMDEN FAZLA


Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’ın planladığı hedeflere ulaşamadığını ifade eden Ak Partili Polat, “ Sayın Başkan, Meclis üyelerine ise turist gibi görüyor. Meclis Üyelerinin, Bayraklı halkı tarafından seçildiğini unutmamalı. Ayrıca belediyeye bir takım bağışların alındığı söylenmekte, hatta kullandığı makam aracının belediyeye bağışlandığı yönünde iddialar var. Bu konuda bağışçıların hangi niyet ve amaçla bağışta bulunduklarını Bayraklı halkına açıklamaları gerektiğini düşünüyoruz. Toparlamak gerekirse; Sayın Belediye Başkanı’nın seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için harekete geçmediğini, göreve başladığı günlerde yaptığı PR çalışmaları kapsamında tasarruf tedbirlerini yerine getirmediğini, tam aksine israfın geçen döneme göre daha da arttığını görebiliyoruz. Bayraklı’nın temel sorunlarının giderilmesi için bir kazma bile vurulmazken, konserleri eksiksiz yerine getirmeleri, hizmet üretmek yerine hizmet de tasarruf ettiklerini söyleyebiliriz. Gelinen nokta itibari ile Belediye Başkanı Sandal’ın karnesi sınıfta kaldı. Biz Cumhur İttifakı olarak, Bayraklı halkının bize verdiği oylara sahip çıkarak, Bayraklı için, hemşerilerimiz için çalışmaya, yapıcı muhalefet görevini sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Belediye Başkanının verdiği sözlerinin takipçisi olmaya, yapmadığı işleri dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.