BEN SORDUM SOYER AÇIKLADI.. NEDEN KÖŞK, MAAŞLAR, AKRABA KADROLARI?

BEN SORDUM SOYER AÇIKLADI.. NEDEN KÖŞK, MAAŞLAR, AKRABA KADROLARI?

İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı Sayın Tunç Soyer'den ETKİTV'ye özel açıklamalar...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı TUNÇ SOYER , Etki TV ve Etki Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. Soyer, sorularımıza şöyle yanıt verdi:

- İzmir'de önceliğini temizlik kampanyası oldu. İzmir'i temiz bulmuyor musunuz? 

Soyer: İzmir yeterince temiz değil. İzmir daha temiz olmalı. İnsana yakışır, Avrupa standardı bir kent için olmazsa olmazım temizlik. Bu nedenle 7 bin 500 çöp konteyneri, bir o kadar çöp atılan bidonlar vs ihalesine girdik. Alınanlar İzmir'in her tarafına paylaştırılacak. Temizlik araçlarımız boş durmayacak. Günün belirli saatlerinde temizlik yapacak. Temiz İzmir konusunda İzmirlilere de önemli görevler düşüyor. Yerleşik hayat konusunda ne yazıktır zayıfız. Bugün hangi eve giderseniz gidin pırıl, pırıl temizdir. Ayakkabılarımızla eve girmeyiz. Ancak evimize gösterdiğimiz temizliği kapımızın önüne, mahallemize, ilçemize de göstermeliyiz. Kentimize evimiz gibi bakmıyoruz. Amacım bu bilinci değiştirmek. İzmirlilerle bunu yapacağımdan kuşkum yok. El ele verip tertemiz bir İzmir yaratacağız. Bu işi kafaya taktık.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'CHP belediyeleri maaş bile ödeyemeyecek' açıklaması var.Belediye çalışanlarının maaş ödemelerinde sıkıntı yaşayacak mısınız?

Soyer: İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzde iki önemli yıl var. Metro yapımı ile ilgili döviz karşılığı alınan kredi ödemeleri var. O zaman alınan döviz miktarındaki kur ile şimdiki kur arasında büyük fark var. Bu borçları ödemek zorundayız. Ama bu tabloya karşın maaş ödemelerinde sıkıntı yaşamayız. 

- Devletin İzmir Büyükşehir'e katkısı ne durumda? Yeterli desteği alıyor musunuz?

Soyer: Devlet katkısı sürekli düşerek geliyor. Ödenek her ay düşüyor. Ciddi bir daralma, sıkıntı var. Türkiye büyük bir krizin içerisinde. Vatandaş vergi ödeyemiyor. Durum böyle olunca , İzmir'in, İzmirlilerin hak ettiği ödeneği alamıyoruz. 

- Belediyelerde eş, dost, akraba atamalarını, görevlendirmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Soyer: 9 Eylül'de bu ve benzeri konularla ilgili çok önemli açıklamam olacak. Etik Komisyonu oluşturdum. İzmir'in bütün belediye başkanlarını toplayacağım. Kendilerine, İzmirliye bu konularda açıklamalar yapacağım. Etik kuralları oluşturmak için hem Avrupa Birliği hem de BM'nin mevzuatlarından yararlanıp, hazırlık yapıyorum. Belediye başkanı arkadaşlarım çalışma hayatlarına,  İzmirliye karşı görevini yaparken bu kuralları göz önünde bulunduracak

- Köşk...?

Soyer: Adı köşk...Üç oda bir salon. Bildiğiniz evlerden farkı yok. Ben işimi çok seviyorum. Sabah 07.00'evimden çıkar, akşam en erken 23.00 gibi evime giderim. İşime bisikletimle giderim. Seferihisar'da oturduğum evimizi bozmadık. Ama böylesi yoğun bir mesai ortamında Seferihisar'dan da gelip gidemem. İzmir'e İzmirliye daha çok vakit ayırmak için yakın bir yer olduğu için orada oturmayı uygun gördüm. Otel, lojman kullanmadım..

- İzmir'in arka mahallelerine yatırım yapacak mısınız? 

Soyer: Bunu sormanız iyi oldu. Öncelikli yatırım hedefim İzmir'in yeterince hizmet almamış arka mahalleleri. Buralara çok fazla hizmet götüreceğim. Yarın Gültepe ile başlıyoruz. İzmir'in arka mahallelerine kreş, sağlık, hizmeti, temizlik araç ve gereçleri, parklar, oyun sahaları, özellikle kadınlar için hazırladığımız projeler var. Ekim ayında İzmir'in arka mahalleleri için seferberlik başlatıyorum.

 .........................................................................................................................................................................................

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.