BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI İDUĞ'A  'SANAYİ SİTESİ' TEPKİSİ

BORNOVA BELEDİYE BAŞKANI İDUĞ'A 'SANAYİ SİTESİ' TEPKİSİ

AK Parti Bornova Belediye Meclisi Üyesi İsmail Bedir, “Kavaklıdere halkı yaşam alanlarında sanayi sitesi istemiyor” dedi.

A+A-

 

Bornova Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, AK Parti Üyesi İsmail Bedir’in Kavaklıdere sakinlerinin sanayi sitesine yönelik tepkileri aktarması damga vurdu.

Bedir, daha önce Belkahve’de kurulması planlanan sanayi sitesine yönelik tepkiler bitmeden şimdi de Kavaklıdere’de bulunan bir arsada sanayi sitesi kurulması çalışmasının gündemde olduğunu ifade ederek, “Kavaklıdere halkı, on gündür bu konudaki tepkilerini dile getiriyor. Bu sanayi sitesi kooperatifine bir tepki söz konusu. Köy halkı bu konuda gerek güvenlik, gerek huzur konusunda endişe göstermektedir. Köy halkı imza kampanyası başlatarak, belediyemizden, kaymakamlıktan ve valilikten yaşam alanlarında sanayi sitesi istemediklerini bildirdi. Bu konuda destek beklediklerini söylüyorlar.  Kavaklıdere halkı, köyün kanalizasyon sistemini bile kaldırmazken buna sanayi sitesi eklenmesine tepkilidirler. Köy halkı buradaki imar planlarının bir kez daha gözden geçirilmesini istiyor” diye konuştu.

KEMALPAŞA DAHA UYGUN

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da, sanayi sitelerinin şehir dışına çıkmasıyla ilgili bir çalışma olduğunu belirterek, “Belkahve ve Kavaklıdere bu iki alanda sanayi sitesi yapılacak. Bu meclisten önce alınan bir karar var. Oraya bir imar verilmiş. Belkahve’den sağa dönüşe kadar olan alanda bir imar olmuş. Bizim görüşümüz Kemalpaşa tarafında üç hektarlık yarısı lojistik köyü yarısı sanayi sitesi olacağı bir planlamayla sanayiyi dışarı çıkarmaktır. Geçtiğimiz 2018 yılında böyle bir çalışma yapılmış. Sonuçta orayı bir gözden geçirmek gerektiğini düşünüyoruz” cevabını verdi.

 Tekrar söz alan AK Parti’li Bedir, “Kavaklıdere halkı, artık köy olmadıklarını mahalle olduklarını söylüyor. Köyümüz artık şehir dışında değildir, burası mahalle diyorlar. Bir Yeşilçam gibi, Yakaköy gibi doğal bir yaşamın içinde korunmasını istiyorlar” sözlerine yer verdi.

 

HURDALIK ALANLARIN DURUMU

AK Parti Üyesi Cesim Çelik de,  sanayi siteleri ve yaşam alanlarının iç içe olmaması konusunda kendisinin de bazı konuları gündeme getirdiğini hatırlatarak, “Doğanlar Mahallesi başta olmak üzere farklı mahallelerimizde hurda alanlarıyla yaşam alanlarının iç içe geçtiğini söylemiştim. Bunların şehir dışına çıkarılması bir yana yeni yeni sanayi alanlarının açılması bizi endişelendiriyor. Bu durum Bornova gibi bir ilçeye yakışmıyor. Bir diğer konu da Doğanlar içinden geçen otoyolun hala bitmemesidir. Bunun hızlandırılması beklentimizdir” dedi.

 KENTSEL TASARIM YETKİLERİ

Bornova Belediyesi Kent Estetiği Kurulu’nun oluşturulması maddesiyle ilgili söz alan  AK Parti Üyesi Selma Kısa da, zaten belediyenin İmar Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğünün bu konuda  istenileni yapmaya yeterli olduğunu belirterek, “Bu, onların görev ve yetki tanımlarında var. Yönetmelikte üyelerin oluşumuyla ilgili maddede bir problem vardı. Başkan Yardımcısı tanımlaması başlangıçta tabii ki getirilebilir. Ama ondan sonra Kentsel Tasarım Müdürü, üye seçimi ve meslek gruplarıyla ilgili bir tanım var. Onunla ilgili de bir düzeltme yapılmasını istedik. O da olmadı. Akademisyenler çağrılabilir. Zaten yönetmelikte başka kamu kuruluşlarından birilerinin çağrılabileceğiyle ilgili de maddeler var. Ama direk olarak Yaşar Üniversitesi’nden bir mimarın bulunmasıyla ilgili bir atıf vardı. Biz bunu düzeltelim, ‘Bir üniversiteden akademisyen’ diyelim. Olursa yine Yaşar Üniversitesi’nden olsun dedik. O da düzeltilmedi. Yine hukuki yanı sıkıntılı olan noktalar vardı. Örneğin çatıların düzeltilmesinin direk bu komisyona verilmesiyle ilgili bir madde vardı. Fakat yönetmelikte de açık yazıyor. Çatı ve estetikle ilgili bütün konularda meclis kararı gerekiyor. Meclis kararı alınmadan bu yetkilerin bu kurula devredilmesi gibi yasal bir sıkıntı vardı. Bunun için oy çokluğu verdik” açıklamasını yaptı.

 CHP Grup Başkanvekili Ulaş Polat da, yasaların belirleyici olduğunu ifade ederek, “Biz yönetmeliklerle değil yasalarla yönetiliyoruz. Yaşar Üniversitesi ilçemizde var olan bir üniversite. Bizim de paydaşımız. Birlikte çalışabiliriz. 30 yıl önceki bir imarın varlığından ötürü yaşam kalitemiz etkileniyor. Bu konuda güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.