BORNOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE EDİYOR

BORNOVA BELEDİYESİ ÇEVRE KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE EDİYOR

Gelişigüzel  bırakılan moloz atıkları için özel ekip kuruldu 

A+A-

 

Bornova Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek için ilçenin çeşitli noktalarına gelişigüzel bırakılan moloz ve büyük hacimli atıkları toplayan özel ekipler kurdu. Böylece şikayet ve bildirim olmasa bile atıklar haftanın 7 günü tespit edilip hızlı bir şekilde toplanıyor.

Bornova Belediyesi çevre kirliliğini önlemek için Randevulu Moloz Sistemi'ni devam ettirirken bu konuda yeni bir uygulama daha başlattı. Sokak ve caddelere rastgele atılan molozları temizlemek için, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde özel ekipler kuruldu. 9 araç, 3 kepçe ve 20 personelden oluşan ekipler haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Hergün ilçe genelinde sokakları dolaşan ekipler haftalık olarak ortalama 3164 ton moloz topluyor. Bu sayede çevreye kaçak yolla dökülen molozlar ortadan kaldırılarak çevre ve görüntü kirliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de ortak çalışma

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ekipler, sokaklardaki moloz temizleme çalışmalarını yürütürken, Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışarak kamusal bölge, park ve yeşil alanları temizliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Atıklar Daire Başkanlığı ile birlikte hareket eden ekipler, dilekçe ile kendilerine bildirilen alanlara giderek moloz ve atıkları topluyor.

Randevulu moloz sistemi

Bornova Belediyesi, sokaklardaki moloz kirliliğinin önüne geçmek için "Randevulu Moloz Sistemi ile de çalışıyor. Evlerde yapılan tadilatlardan sonra ortaya çıkan molozlar bina önlerine ve kaldırımlara konulmadan doğrudan konteynerların içine atılıyor.  Bunun için vatandaşlar Bornova Belediyesi'ni arayarak molozlarını bırakmak için randevu alıyor. Belirlenen günde vatandaşın binasının önüne bir konteyner bırakılıyor. Çuvallarla konteynere bırakılan molozlar daha sonra belediye ekipleri tarafından moloz döküm sahalarına taşınıyor. 5 ton kapasiteli konteynerin vinçli sistemle bırakılıp alınması da büyük kolaylık sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.