BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN DOĞALGAZ HAMLESİ

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN DOĞALGAZ HAMLESİ

Bornova Belediyesi ile İzmirgaz örnek bir çalışmaya imza atacak

A+A-

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Bornova'da 2020 yılına kadar doğalgazı olmayan mahalle kalmayacağı müjdesini verdi. Geçtiğimiz hafta İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile bir araya gelen Başkan İduğ, öngördükleri birlikte çalışma modelini anlattı. İki aşamalı projeye göre; 2019 yılı sonuna kadar 6 mahallenin doğalgaz bağlantısı yapılacak. Doğalgaz aboneliği alan fakat bağlatmayanlara katkı sağlanacak. Tüm bu çalışmalar yapıldıktan sonra yollar Bornova Belediyesi tarafından hızla tamir edilecek. Bedelini İzmirgaz ödeyecek. İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik,  Başkan İduğ'un sunduğu  önerinin sadece Bornova değil, İzmir için çok güzel bir model olduğunu belirterek, hazırlanan protokole memnuniyetle imza atacaklarını söyledi.

 

İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile biraraya gelen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, doğalgazın yurttaşların konforu için çok gerekli olduğunu vurgulayarak iki aşamalı bir çalışma modeli önerdi. İki kurumun aynı dili kullanması, daha hızlı çalışılması ve engellerin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini belirten Başkan İduğ, şöyle konuştu: "Projemiz iki aşamalı olacak. 2019 yılı sonuna kadar 5 ya da 6 mahallemizin doğal gaz bağlantısı yapılacak. 2020 yılında buna daha hız kazandıracağız. Bornova'da doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. Doğalgaz aboneliği alan fakat bağlatmayanlar için de katkıda bulunacağız. Dikkat çekmek istiyorum; İzmir'de 350 bin abone gazını bağlatmamış. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra yolların hızlı bir şekilde tamir edilmesi lazım ki halk memnun olsun. Bu konuda da İzmirgaz ile bir protokol imzalayacağız. Biz yolları yapacağız. İzmirgaz da bunun maliyetini karşılayacak. Bu çalışmanın diğer kurumlara yansımasını da çok arzu ediyorum. Çünkü TEDAŞ, Gediz Elektrik, Telekom, İZSU gibi kurumların yaptığı çalışmalar sonrasında da benzeri sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir koordinasyon kurulu oluşturarak Bornova Belediyesi ile bu kurumlar arasındaki iletişimi güçlendiren ve sorunları hızlı çözen bir yapı oluşturuyoruz. Bu modelin İzmir'in tamamına yayılması gerekiyor."

 Temmuz ayı meclis toplantısında İzmirgaz ile yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak meclis üyelerini de bilgilendiren İduğ, Ümit Mahallesi'deki doğalgaz çalışmalarının başladığını anlattı.

Sadece Bornova için değil İzmir için güzel bir model

 İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise Başkan Mustafa İduğ' sadece Bornova için değil, İzmir için çok güzel bir model olduğunu ortaya koydu. Bir belediye başkanının böylesi bir çalışma önermesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Yetik, "Biz isteriz ki girdiğimiz yerde doğalgaz çalışmamızı yapıp çıkalım. Parça parça dönmek istemiyoruz. Bu nedenle bu çalışma şeklini gönülden destekliyoruz. Bornova Belediyesi bu işi başarırsa diğer ilçelere de yansıyacaktır" dedi.

 Başkan İduğ'un doğalgazını bağlatmayan 350 bin abone ile ilgili konuya hakim  olmasının da kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden İzmigaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, ortak çalışma teklifi için çok teşekkür etti. Hazırlanan protokole memnuniyetle imza atacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.