BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN MÜJDELİ HABER

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN MÜJDELİ HABER

İzmir Çevre Yolu Viyadüğü altına yeni pazar açılıyor

A+A-

Bornova Belediyesi, ilçe merkezine yeni bir pazaryeri daha kazandırıyor. Yeni pazar, İzmir Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altında kurulacak. Pazaryerinin kurulacağı alanla ilgili olarak Bornova Belediyesi ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Bölgede yeni bir pazar açılmasını hem esnaf, hem de vatandaşların istediğini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Yeni pazaryeri, kurulacağı yer itibariyle bir anlamda Özkanlar Pazaryeri'nin kapatılması ile ortaya çıkan eksikliği de giderecek. Bornovamıza hayırlı olsun" dedi.

 Bornova Belediyesi İzmir Çevre Yolu Bornova Viyadüğü altına yeni pazaryeri yapacak. Ankara Caddesi ile 191 Sokak arasında kalan 12.219 metrekarelik alanda kurulacak pazaryeri, şu anda otopark olarak kullanılan alanda yapılacak düzenlemelerin ardından hizmete açılacak.

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrası sağlanan anlaşmanın ardından hazırlanan protokole; Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ve pazaryerine dönüştürülecek otoparkın yetkilisi Mehmet Erdal Özçelik imza attı.

 Başkan Mustafa İduğ, Bornovalıların beklentilerini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bornova Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. Yeni pazaryeri, kurulacağı yer itibariyle bir anlamda Özkanlar Pazaryeri'nin kapatılması ile ortaya çıkan eksikliği de giderecek. Hem esnafımız, hem vatandaşımız mutlu olacak. Yeni pazaryerimiz Bornovamıza hayırlı olsun" dedi.

Kapatılması tepki çekmişti

 2009 yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Bayraklı sınırları içerisinde kalan Özkanlar Pazaryeri, 2017 yılında pazarın kurulduğu sokaklarda ikamet eden mahalle sakinlerinin talebi üzerine kapatılmış, ancak yerine yeni bir Pazar açılmamıştı. Bu durum pazarda tezgah açan esnaf ile alışverişini yapan vatandaşların tepkisine neden oluyordu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum