BORNOVA'DA SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜLÜYOR

BORNOVA'DA SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜLÜYOR

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, mahalle ziyaretlerini Serintepe ve Meriç'te sürdürdü.

A+A-

 

İki mahallede de hem muhtarların hem de vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan İduğ, beklentileri karşılayacak projelerin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları en kısa zamanda başlatacaklarını vurguladı. Başkan İduğ Serintepe'de; pazaryeri, düğün salonu, BELGEM şubesi, kreş ve halı sahayı içinde barındıracak projenin de müjdesini  verdi, Meriç Mahallesi'nde Evrenosoğlu Ortaokulu'nun bakım ve onarımı için resmi süreci başlattı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilk olarak Serintepe Mahallesi'ni ziyaret etti. Serintepe Mahallesi Muhtarı Latif Tek ile sohbet ederek genel sorunları ve beklentileri dinleyen Başkan İduğ, vatandaşlarla birlikte incelemeler yaptı. Muhtar Latif Tek, Serintepelilerin en önemli ihtiyacının düğün salonu olduğunu belirtti. BELGEM kurslarının Serintepe'de de açılmasının vatandaşların bu konudaki beklentisini karşılayacağını söyleyen Muhtar Tek, daha modern bir pazaryerinin yapılmasını da yıllardır istediklerini söyledi.

  'Beşi bir yerde' çözüm

Başkan İduğ, Muhtar Latif Tek ve vatandaşlarla yaptığı incelemelerin ardından Serintepe Parkı'nın içindeki eski pazaryeri alanında beş işlevin bir arada bulunacağı kompleks bir yapının mahalleye kazandırılması için proje hazırlıklarının yapılmasını bürokratlarından istedi. Ekip olarak sahada incelemeler yapıp vatandaşlarla birlikte hayata geçirilecek proje ve hizmetlere karar verdiklerini belirten Başkan İduğ, "İnşallah Serintepe Parkı içinde yapacağımız pazaryeri ve düğün salonunun kurdelesini muhtarımızla ve vatandaşlarımızla kısa sürede keseriz. Bu kompleks yapıya BELGEM şubesini, kreşi ve en üstüne de bir halı sahayı ekleyeceğiz" dedi. Başkan İduğ Serintepe Parkı'nda güvenlik görevlisi bulundurulması konusunda da gerekli planlamayı yapacaklarını belirtti.

Kadınlara spor imkanı

Bornova Kandere Spor Kulübü yöneticileriyle de bir araya gelen Başkan İduğ, daha çok Bornovalının spor yapabilmesi için kulübe imkanlar ölçüsünde gereken destekleri vereceklerini söyledi. Başkan İduğ, Serintepe'de özellikle kadınların spor yapabilecekleri düzenlemeler yapacaklarını belirtti. 

Harabe haldeki bina mahalleye kazandırılacak

Başkan İduğ, daha önceden kafeterya olarak kullanılan ancak harabe duruma gelmiş Bornova Belediyesi'ne ait binanın bir an önce onarılarak mahalleye kazandırılması için de çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Muhtardan teşekkür

Serintepe Mahallesi Muhtarı Latif Tek, Serintepelilerin saatlerce zamanını mahallelerine ayıracak bir belediye başkanına hasret kaldıklarını belirterek, "18 Temmuz'u milli gün ilan edeceğiz" dedi.

Eğitime destek

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Meriç Mahallesi Muhtarı Duygu Bölük'ü de ziyaret etti. Muhtar Bölük, Başkan İduğ'dan eğitimle ilgili destek istediklerini söyledi. Muhtarlığın yanındaki Evrenosoğlu Ortaokulu'nun bakım ve onarıma ihtiyaç duyduğunu belirten Bölük, "Okulumuzun başta boya ve sıva olmak üzere pek çok eksiği var. Bunların tamamlanması için sizden destek istiyoruz" dedi.

Başkan İduğ hemen gerekli temasları yaparak okulun eksikliklerinin tamamlanması konusundan çalışmaları yapacaklarını söyledi. Muhtar Bölük, Başkan İduğ ile birlikte mahalleyi gezerek atıl durumdaki futbol sahasından, çöp konteynerleriyle ilgili vatandaşların taleplerine kadar pek çok konuyu iletti. Başkan İduğ, kendilerine iletilen eksikleri tamamlama ve ihtiyaçları karşılama konusunda hızlı bir şekilde hareket edeceklerini söyledi. Muhtar Duygu Bölük, Başkan İduğ'un yaptığı ziyaretten duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.