BUCA'YA 342 MİLYONLUK DEV SAĞLIK YATIRIMI

BUCA'YA 342 MİLYONLUK DEV SAĞLIK YATIRIMI

İzmir'de meydana gelen depremde hasar görerek boşaltılan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'nin yerine yapılan hastane inşaatında artık sona gelindi.

A+A-

buca.jpg

54 BİN METREKARE KAPALI ALAN, 304 YATAK, 152 YOĞUN BAKIM YATAĞI

Ege Bölgesi'nin önemli sağlık merkezlerinden biri olacak olan Buca Devlet Hastanesi'nin modern teknolojik altyapısı, üst düzey hastane mimarisi ile tıbbın tüm dallarında hizmet verecek şekilde planlandığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Buca Devlet Hastanemiz, İzmir'imizin en kapsamlı sağlık konseptlerinden biri olarak tasarlandı. Hastane ve Halk Sağlığı Laboratuvarı'nın toplam kapalı alanı 54.000 m2 olacak. Bunun 40.000 m2'si hastane, geri kalanı ise laboratuvar bölümü olarak belirlendi. 304 yataklı hastanemizde, 152 yoğun bakım yatağı bulunacak. Güvenli ve ileri teknolojiye sahip sağlık hizmetlerini hemşehrilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

photo-2021-09-08-11-12-46.jpg

342 Milyonluk Dev Yatırım

Buca'nın yeni hastanesinin ve laboratuvarın teçhizatlarıyla birlikte toplamda 342 Milyon TL'lik bir yatırımla inşa edildiğini belirten Kaya, Kasım sonunda tamamlanacak kompleksin her şeyiyle örnek olacağını ifade etti. Hasta ve hasta yakınları için yüksek konfor sunacak şekilde düzenlenen iç alanlarıyla, yüksek teknolojisiyle Buca'nın devasa bir sağlık kompleksi kazandığını belirten Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Türkiye, son 19 yılda gerçekleştirdiği sağlık devrimiyle dünyada örnek gösterilen ülkeler arasına girdi. 19 sene önce tıkanmış ve yıkılma noktasında olan sağlık sistemi, bu süreç içerisinde büyük bir devrim yaşayarak dünyada model olarak görülen bir sistem halini almıştır. Üstelik bu büyük devrim ve üst düzey hizmetin sürdürülebilir olması için de gerekli yatırımlar ve eklemeler halen devam etmektedir. Sağlık alanındaki yatırımlarıyla dünyaya rol model olan ülkemizin sayılı hastanelerinden birisi olacak Buca Devlet Hastanemiz, İzmir'imize ve Buca'mıza hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

photo-2021-09-08-11-12-23.jpg

Muhtar ve Esnaf Ziyaretleri Yaptı, Partililerle Buluştu!

Kaya, Buca Devlet Hastanesi ve Halk Sağlığı Laboratuvarı şantiye alanını ziyaretinin ardından, Buca programı çerçevesinde Efeler Mahallesi Muhtarlığı'nı da ziyaret ederek Muhtar Metin Aktaş ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ardından Forbest Caddesi'ne geçen Kaya, burada esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Programını son olarak Yeşilbağlar Mahallesi'nde sonlandıran Kaya, partisinin mahalle yönetim kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.