BURAK OĞUZ: 'BUNU KİMSEYE SÖYLEME'.. DENİZ YÜCEL: ÇALIŞANLARIM GÖRÜŞMÜŞ DE'

BURAK OĞUZ: 'BUNU KİMSEYE SÖYLEME'.. DENİZ YÜCEL: ÇALIŞANLARIM GÖRÜŞMÜŞ DE'

Adliyede yapılan telefon görüşmeleri basına yansıdı

A+A-

Yeni Asır Gazetesi dün FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz'un adliyede geçirdiği süre ile ilgili fotoğraflı bir haber paylaştı. Haberde CHP'li Belediye Başkanı Burak Oğuz'un adliyede ara sırasında yaptığı telefon konuşmaları da yer aldı. Aynı şekilde Burak Oğuz'a yardım için gelen CHP İzmir İl Başkanı Avukat Deniz Yücel'in adliyede telefonla yaptığı görüşmelerde haberde okuyuculara aktarıldı. 

HABERDE ŞÖYLE DENİLDİ:

CHP ile İzmir iş ve siyaset dünyası dün şok bir gelişmeyle sarsıldı. 31 Mart seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilen mali müşavir ve yatırım uzmanı Burak Oğuz'un telefonundan terör örgütü FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasında yer alan kişilerle defalarca görüşmeler yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Cumhuriyet Savcılığı, Başkan Burak Oğuz'u ifade vermek üzere adliyeye çağırdı. Savcı ifadesini aldığı Oğuz'un tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

İMAMLARLA GÖRÜŞMÜŞ

Oğuz, mahkeme önünde beklerken avukat olan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de adliyeye geldi. Bu arada ünlü avukat Umut Köroğlu da adliyede Oğuz'un yanındaydı. Adliye koridorunda bekledikleri sırada, Oğuz'un telefonla görüştüğü bir kişiye telefonundan üst düzey FETÖ'cülerle görüşmeler yapıldığının tespit edildiğini anlatarak, bunu kimseye söylememesini tembihlediği duyuldu.

YÜCEL BİLGİ VERDİ

Bu arada CHP İl Başkanı Deniz Yücel de telefonda 'Başkanım' diye hitap ettiği bir kişiye bilgi verdi. Yücel, görüşmede Oğuz'un telefonundan FETÖ'nün mahrem imam yapılanmasında yer alan kişilerle telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini anlattığı duyuldu. Yücel'in görüşme içeriğinin olmadığını sadece arama kayıtlarının yer aldığını anlattığı işitildi. Bu arada Yücel'in Burak Oğuz'a "Söz konusu kişileri kesinlikle tanımıyorum. Benim telefonumla çalışanlarım görüşme yapmış olabilir" şeklinde ifade vermesi tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.

Metin BURMALI YENİ ASIR

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.