BÜYÜKKARCI'DAN TUGAY'A 'MİSAFİRE KSK FORMASI VERMEKLE BU İŞLER OLMAZ'

BÜYÜKKARCI'DAN TUGAY'A 'MİSAFİRE KSK FORMASI VERMEKLE BU İŞLER OLMAZ'

Karşıyaka Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı sert eleştirdi 'Kulübe hiç bir faydası yok'

A+A-

SONKALE TV canlı yayınına katılan KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, kulübe destek vermemekle suçladığı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'a tepki gösterdi. Büyükkarcı, "Ben bugün Karşıyaka Belediye Başkanı olsaydım, tesislerimi KSK'ye verirdim. Eğer bunu yapmıyorsam da gelen misafirime KSK forması, atkısı hediye etmezdim. Armayı kullanmak için hak etmek lazım" dedi.

KSK Başkanı Turgay Büyükkarcı, gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Koronavirüs sürecinden futbola, basketboldan altyapıya ve kulübün hedeflerinden mali yapıya kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Büyükkarcı, özellikle Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Cemil Tugay'a sert sözlerle yüklendi. Büyükkarcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, hükümet ve hatta Çiğli ile Bornova belediyelerinin bile KSK'ye destek olduğunu belirtirken, Karşıyaka Belediyesi ve Başkan Cemil Tugay'ın hiçbir desteğini görmediklerini söyledi.

"TESİSLERİ KULÜBE VERİRDİM"

Cemil Tugay'a "Karşıyaka'nın en büyük markası Karşıyaka Spor Kulübü'dür" diye söylediğini aktaran Büyükkarcı, ancak buna rağmen Karşıyaka Belediyespor adı altında çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Büyükkarcı, "Ben bugün belediye başkanı olsaydım Karşıyaka'daki bütün tesisleri Karşıyaka Spor Kulübü'ne tahsis ederdim. Etmiyorsam, ziyarete gelenlere de Karşıyaka forması ve atkısı hediye etmezdim...Armayı kullanmak için hak etmek lazım" diye konuştu.

"BELEDİYE İLE İPLERİMİZ KOPUK"

Karşıyaka Belediyesi'nin bugüne kadar yaptığı nakdi yardımın bütçelerinin binde 3'üne denk geldiğini açıklayan Büyükkarcı, "Belediyenin imkanları olmayabilir, biz bunlara saygı gösteriyoruz.
Ama altyapı tesislerinden yararlanmak istedik bunda da olumlu yanıt alamadık.
Şuan Karşıyaka Belediyesi'nden nasıl bir destek alıyorsunuz derseniz, cevap veremem.. Çünkü destek aldığımız yok. Belediye Başkan Yardımcısı Kaan bey, biz otobüs veriyoruz dedi. Ama bugüne kadarki tüm başkanlar verdi otobüsü, kimse de sözünü etmedi.
Karşıyaka Belediyesi ve Cemil Tugay ile şu anda görüşmüyoruz. İplerimiz kopuk" dedi.

Büyükkarcı'nın diğer konulardaki sözlerinden bazı satır başları da şöyle:

**** Takımlardan her gün rapor alıyorum. Şu ana kadar kulübümüzde herhangi bir pozitif vaka yok.
Alsancak Stadı konusunda Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu sağ olsun sürekli bilgi veriyor. Oranın bitmesi ile Bornova Stadı'na geçmeyi umuyoruz.
Atatürk Stadı'nda en fazla 3-4 maç oynarız diye düşünüyorum. Sonra Bornova'ya geçeriz diye plan yapıyoruz.

*** Yeni altyapı tesisleri hakkında görüşmelerimiz olumlu devam ediyor. Normal şartlarda bugünlerde prosedürlerin tamamlanması gerekiyordu ancak hem bizim hem devletimizin konu ile ilgili bakış açısı aynı olmasına rağmen salgın nedeniyle maalesef sekteye uğradı.
Sürekli iletişim halindeyiz, salgın hafifler hafiflemez hızlıca hareket edeceğiz ve Karşıyaka'ya önemli bir alan kazandıracağız.

UFUK SARICA VE SONER TOLUNGÜÇ KALACAK MI?

*** Ufuk Hoca ile sözleşmemiz devam ediyor. Soner hoca ile geçtiğimiz gün bir araya geldik, para bile konuşmadık.
Karşıyaka'da nasıl bir organizasyon yapabiliriz, akademide ne gibi değişiklikler yapabiliriz, bunları konuştuk.

Denetleme Kurulu'nun gelip bağımsız bir şekilde hesaplarımızı incelemesine ve açıklamasına rağmen dedikodular devam ediyor. İtirazı olan varsa gelsin, neresi mantıksız, sorsun bize. Daha iyi birinin bu işi yapabileceğine inandığımızda, seve seve teslim ederiz.

TRANSFER YASAĞININ KALKMASI ÇOK ZOR

*** Transfer yasağı ile ilgili kısa dönemde bir gelişme olması mümkün değil. Devre arası yaptığımız çalışmada 120 kişiden 5 kişi dışında olumlu yanıt aldık. Bu da onların yönetime karşı güvenini gösteriyor.
Mali anlamda yeni yeni kanamayı durdurduk. Kurumsallığımızı oturtup, sportif başarı ile büyümeyi planlıyoruz.

YARIM BIRAKMAYI SEVMEM

*** Ben bir şeyi yarım bırakmayı sevmiyorum. Tesisleşme, altyapı ve kurumsallaşma anlamında büyük hedeflerimiz var. Bir kısmını yaptık, bir kısmını yapamadık. İmzaya kalmış projeler malesef yarım kaldı. Stat ve altyapı salon projemiz var. Selçuk Yaşar Tesisleri'nin tamamını elden geçirme projemiz var.
Kurumsallaşmayı hızlı bir şekilde yapmak istiyoruz.
Eksik kaldığımız bazı şeyleri bitirmek için arkadaşlarla oturduk, konuştuk, 2 yıl daha devam etmeye karar verdik. Sponsorlarımızla konuştuk, Spor Bakanlığı'na kadar her yerden büyük destek var.
Yönetime pozitif güven var. Bunu görmek mutlu edici. Dedikodulara inananlar 2 buçuk sene öncesine ve şimdiye baksınlar. Kral çıplak.

BASKETBOLDA KADRO KORUNACAK

** Basketbolda oyuncuların tamamını tutmak istiyoruz. Crocker ve Triche ile yollarımızı ayırdık. Tüm oyuncuların kalacağına inanıyorum. Görüşmelerimiz devam ediyor. Olursa olur, bütçemizi aşarsa, başka oyuncularla görüşürüz.
Hem Şampiyonlar Ligi, hem EUROCUP ikisi de gelecek sezon bizi organizasyonlarına almak istiyor. Hangisi uygun olursa onla devam edeceğiz. Bir sene önce Avrupa'ya katılacak mıyız diye düşünürken, bu seneki durumumuz bu. İki kupa da bizi yana yakıla istiyor.

LİG DEVAM ETMEMELİ

*** Asla ve asla hiçbir şartta ligin oynanmasına taraftar değiliz. Çıkıp '10 dakika oynayın hükmen galip geleceksiniz. Sizi üst lige çıkaracağız' deseler bunu bile kabul etmeyiz. Futbol Federasyonu'nun bu yanlıştan bir an önce döneceğine inanıyorum.

BİNDE 3 KADAR DESTEK ALINDI

*** Destek alamadığımız tek yer Karşıyaka Belediyesi. Şu ana kadar 117 bin TL destek aldık. Bu bizim kulüp bütçemizin binde 3'üne denk geliyor. Altyapı tesislerinden yararlanmak istedik ama olmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Kaan bey , divan toplantısında bu rakamı açıkladığımda kabul etti ama 'Arena var, belediye otobüs veriyor' dedi. Bunu zaten senelerden beri tüm belediye başkanları yapıyor. Hüseyin Mutlu Akpınar dahil hepsi verdi. Hiçbiri sözünü etmemişti. Tekrar sözünün edilmemesi gerektiğine inanıyorum. Şu an görüşmüyoruz, iplerimiz kopuk. Güçlü bir Karşıyaka Belediyespor organizasyonu içindeler.
Karşıyaka Belediyespor'un kulübe entegre edilmesi ile ilgili hiç aşama kaydedilmedi. Sıfır. Karşıyaka'nın en büyük markası Karşıyaka Spor Kulübü'dür. Cemil bey bir misafiri geldiğinde ona Karşıyaka forması hediye eder, belediyespor forması değil. Demek ki Karşıyaka Belediyesi'nin de en büyük markası Karşıyaka'dır.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI, AÇIK OTURUMA HAZIRIM

*** Karşıyaka Spor Kulübü'ne bu kadar uzak olmasının nedeni asla yönetimle ilgili sorunu olmalı. Benim sözlerim ve onun verdiği sözler ortada. Hepsi kamuoyu önünde yapıldı.
Ben başkana bir mektup yazmıştım, 20 maddelik. Göndermekten vazgeçtim. Bende duruyor, gerektiği zaman göstereceğim. Çiğli ve Bornova Belediyesi destek oluyor. Büyükşehir zaten ona keza. Ama Karşıyaka Belediyesi bir kez bayrak asmak için vinç verdi. Maddi anlamda prim olarak verdiği sözleri alamadık. Bahsettiğim rakam da zaten 100 bin TL.
Cemil beyin bir itirazı varsa istediği yerde açık oturuma katılmaya hazırım. Verilen sözler herkesin gözü önünde oldu. İnşallah Karşıyaka Spor Kulübü'nün ne kadar büyük marka olduğunu anlarlar ve kulübe destek olurlar. 'Yapılması gereken Karşıyaka'ya yapılmalıdır' dedi ama bugün geldiğimiz nokta çok farklı.

ARMAYI KULLANMAK İÇİN HAK ETMEK LAZIM

Ben belediye başkanı olsam tüm tesisleri Karşıyaka Spor Kulübü'ne verirdim. Bunu yapmıyorsam da yanıma gelen misafire Karşıyaka forması vermezdim. Polemik yaratmak için söylemiyorum. Maddi beklentim yok. Belediye Başkanı'na güvenerek başkan olmadım. Hüseyin Mutlu Akpınar'a da güvenerek başkan olmamıştım. Cemil beye güvenerek devam etmiyorum. Yaptığınız işle, söylediğiniz işin paralel olması lazım. Çok kolay değil, belediyenin devasa problemleri ile iştigal halinde. Karşıyaka Spor Kulübü'nün armasını hak edenin kullanması lazım. O armayı kullanmak için hak etmek lazım. Biz hak etmeyen oyuncumuza bile o armayı teslim etmiyoruz.

GÖZTEPE'Yİ HEDEF ALMADIM

Ben amatör branşları büyüteceğiz derken Göztepe'yi hedef almadım. Mehmet Sepil çok iyi başkan ve Göztepe için hayalleri var. Bazı branşları kapatma kararı aldıysa gerekçeleri vardır. Amatör branşlarda büyüyeceğiz ama bunun maliyeti olacak. Tenis ve yelkende sürprizlerimiz olacak. Bu dönemde bile sponsor bulabiliyoruz. Yelkende çok yaklaştık. Teniste de çok güzel haberlerimiz var. Diğer amatör branşlarda da şöyle büyüyeceğiz. Kulübe yük olmadan kendi kendini çevirecek her türlü branşı açıp amatör sporlara hizmet edeceğiz. Eskrim de olacak. Kulübe bir yükü olmadan o armanın altında spor yapacaklar. Başka branşlar da var. Büyümeye devam edeceğiz. Hayal görmeden, ayakları yere basan projelerle büyümek istiyoruz. Yelkende dünya şampiyonu çıkardık. Küçülme şansımız yok.

SONKALE İZMİR 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.