CEMİL BAŞKAN KARŞIYAKALININ ARSASINI CENGİZ HOLDİNG'E  SATTI..MEHMET CENGİZ VATANDAŞA NE DEMİŞTİ?

CEMİL BAŞKAN KARŞIYAKALININ ARSASINI CENGİZ HOLDİNG'E SATTI..MEHMET CENGİZ VATANDAŞA NE DEMİŞTİ?

Arsayı alan millete ne demişti?...

A+A-

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan şok satış. Karşıyaka'da göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarla  hem ilçelinin hem de partisinin tepkisini alan Karşıyaka Belediye Bakanı Cemil Tugay yine tepki çekecek bir icraat imza attı. Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyakalının çok değerli arazisini Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding'e sattı.


ÇOK KATLI İMAR

Gazeteci Serdar Öztürk'ün haberine göre, CHP’li İzmir Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ndeki denize sıfır arazisini 20 milyon lira bedelle, aynı arsada pay sahibi olan Cengiz İnşaat’a sattı. Belediyenin arsayı iktidar partisi AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen ve “milletin a…na koyacağız” sözleri ile tanınan Mehmet Cengiz’e ait Cengiz İnşaat’a satması İzmir’de günün konusu oldu ve tepkilere yol açtı.Belediyenin sattığı denize sıfır arsa üzerinde 2012 yılında yapılan imar planı değişikliğine göre sınırsız kat yapma olduğu öğrenildi.

İLÇE VE CHP RAHATSIZ

Karşıyaka Belediyesi de pek çok belediye gibi geçmişten gelen borçlarını çevirebilmek için bir süre önce belediye ait arsaları satma kararı aldı. Meclis tarafından, 01 Kasım 2019 gün ve 196 sayılı karar ile 3194 sayılı kanunun 17 maddesi ve 5394 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin e bendine göre, öncelikle aynı parseldeki diğer hissedara satışına karar verildi.
Oluşturulan kıymet takdir komisyonun 15 Kasım 2019 tarihli 229301/2705945 sayılı raporu ile 2293,01 metre karelik belediye hissesinin metre karesi 14 bin TL’den toplam 32 milyon 102 bin 140 TL. bedelle satılmasını takdir etti. Bedelin parseldeki diğer hissedara satışı 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olmak üzere satışı, belediye encümenin 26 Kasım 2019 gün ve 183 sayılı kararı ile uygun görüldü.

Değeri milyonlarca lira olan ilçenin arazisinin satışı Karşıyaka'da ve CHP'de rahatsızlık yarattı...

Kaynak: A3haber.com....

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum