ÇEŞME BELEDİYESİ'NİN HURDALARI DA SORUŞTURMALIK OLDU..SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

ÇEŞME BELEDİYESİ'NİN HURDALARI DA SORUŞTURMALIK OLDU..SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Çeşme Savcılığı müdürü ifadeye çağırdı

A+A-

Menemen Belediyesi'nde başlayıp Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasına kadar giden hurda satışının bir benzeri de Çeşme Belediyesi'nde yaşanıyor. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ‘Kayıp Hurda’ soruşturmasında bugün, Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdürü A.Ç’ nin ifadesi alındı.

Gündem Çeşme haber portalının haberine göre kayıp hurdalar iddiası soruşturması şöyle başlamıştı. Çeşme Belediyesi'ne ait hurdalıkta bulunan malzemeler kaybolmuş, olay bir vatandaşın CİMER'e yaptığı başvuru üzerine ortaya çıkmıştı. Çeşme Kaymakamlığı tarafından başlatılan ön inceleme kapsamında olayda kusuru ve sorumluluğu bulunduğu gerekçesi ile belediyenin Fen İşleri Müdür Vekili A.Ç., hakkında kaymakamlıkça soruşturma izni verilmişti.

Öte yandan belediyede 2'si kadrolu ikisi de şirket personeli olmak üzere toplam 4 işçi hakkında da savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.

İHBAR CİMER'E GELDİ
Olay bir vatandaşın CİMER'e yaptığı ihbar üzerine ortaya çıktı. Çeşme Belediyesi'nde Fen İşleri Müdür Vekili olarak görev yapmakta olan A.Ç'nin 27 Temmuz 2019 tarihinde Çeşme'den otobana çıkışta yolun sağ tarafında kalan belediyeye ait hurdalıktaki malzemeleri satarak yağmaladığı iddia edildi. Aynı kişinin daha önce Çeşme Alaçatı Çevre Koruma ve Altyapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğinde yönetici olarak görev yaptığı dönemde de birliğe ait hurdaları usulsüz şekilde satarak kendisine menfaat sağladığı iddiaları gündeme gelmişti.
SORUŞTURMA BAŞLATTI
Çeşme Cumhuriyet Savcılığı, hurda hırsızlığı iddiaları ile ilgili Çeşme Kaymakamlığına yazı yazarak olayda adı geçen Çeşme Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili A.Ç ile ikisi kadrolu ikisi de şirket personeli 4 işçi hakkında ön inceleme başlatılmasını istemişti. Kaymakamlık da Mal Müdürlüğü'nde görevli Müstakime Nuray Ergün'ü iddiaları araştırması için ön incelemeci olarak görevlendirdi. Yasa gereği 4 işçi, devlet memuru olmadıkları için ön inceleme kapsamından çıkarıldı. Bu işçilerle ilgili soruşturmanın savcılık tarafından yürütüleceği öğrenildi.

İDDİALARI REDDETTİ
Bu arada ihbar mektubunda, satıldığı iddia edilen belediyeye ait hurdaların yüklendiği kamyonların plakalarına ve yükleme sırasında çekilen fotolara da yer verilmişti. Ön inceleme kapsamında ifadesine başvurulan A.Ç, iddiaları ret etti. 26-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında encümen kararı ile içlerinde hurdaya ayrılan belediyeye ait 12 aracın da bulunduğu 103 bin 680 kilo hurdanın M.K.E.'ye satıldığını karşılığında da belediyeye 18 bin 581 lira ödendiğini, bunun dışında hurdalıktan herhangi bir kuruma ya da kişiye hurda teslimatı ya da satışının yapılmadığını belirtse de ifadesi alınan bazı tanıklar farklı zaman dilimleri içinde belediyeye ait hurdalıktan hurda satın aldıklarını doğrulamıştı.

Ön incelemeci hazırladığı raporda Fen İşleri Müdür Vekili A.Ç'nin ihbar mektubunda yer alan iddialarla ilgili ihmal ve kusuru bulunduğu yönünde görüş belirtti. Bir dönem önce Çeşme’de görev yapan Kaymakam Hacı Mehmet Kara da 3 Nisan 2020 tarihi itibariyle soruşturma izni vermişti. A.Ç'nin idare mahkemesine başvuruda bulunarak kaymakamlığın verdiği soruşturma iznine itiraz ettiği ancak mahkemenin bu karara olumsuz cevap verdiği öğrenilmişti.

Kaynak: Gündemcesme.com

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.