ÇEŞME'NİN GASTRONOMİ OKULUNA RAHMİ KOÇ DESTEĞİ

ÇEŞME'NİN GASTRONOMİ OKULUNA RAHMİ KOÇ DESTEĞİ

EKİM'DE AÇILIYOR

A+A-

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kuruluş çalışmaları hızla devam ediyor. Kuruluş çalışmaları kapsamında, bakım, onarım ve inşaat çalışmaları devam eden Çeşme Turizm Fakültesi Eğitim ve Uygulama Mutfağına, Türk iş dünyasının duayen ve başarılı ismi Rahmi Koç’tan önemli bir destek geldi. Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen inşaat, bakım ve onarım işleri devam ederken, Eğitim Mutfağının tüm malzemeleri ve ekipmanları işadamı Rahmi Koç tarafından sağlandı.

Rektör Budak’tan iş insanı Koç’a teşekkür

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak yaptığı açıklamada, Çeşme’yi gastronomi eğitiminin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini ve Çeşme Turizm Fakültesi’nin son dönemde yaptığı atılımlar ile gastronomi turizmi konusunda önemli bir liderliğe imza attığını kaydetti. Rektör Budak, Eğitim Mutfağının kurulmasında tüm eğitim materyallerini en son teknoloji ile üniversiteye kazandıran ve eğitime çok önemli katkıları bulunan işadamı Rahmi Koç’a üniversite adına teşekkürlerini ilettiğini vurguladı. Ekim ayı içerisinde açılışı yapılacak eğitim mutfağı ile Türkiye’nin önemli Turizm merkezi Çeşme’de, Gastronomi Turizmini destekleyecek çeşitli etkinlikler planlandığı da kaydedildi.

“Eğitim Mutfağının açılışı Ekim ayında yapılacak”

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi’nde geçtiğimiz Mart ayında kuruluşu YÖK tarafından onaylanan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü  Eğitim Mutfağının açılışı Ekim ayında gerçekleşecek. Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yürütülen inşaat, bakım ve onarım işleri devam ederken, Eğitim mutfağının tüm malzemeleri ve ekipmanları  iş insanı Rahmi Koç tarafından sağlandı. 20 kişilik öğrenci kapasiteli Eğitim Mutfağı ekipmanlarını  Çeşme Turizm Fakültesi’ne kazandıran Rahmi Koç’un desteği ile  Türkiye’nin en yeni gastronomi  eğitimi mutfağı  kurulmuş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.