CHP İZMİR CAMİ PROVOKASYONLARI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

CHP İZMİR CAMİ PROVOKASYONLARI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

A+A-

 

 İzmir’de üst üste iki gün boyunca bazı camilerin merkezi telsiz sistemine korsan giriş yapılarak müzik yayını yapılması provokasyonuyla ilgili, suç duyurusunda bulunacaklarını daha önce açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bir grup il yöneticisiyle birlikte İzmir adliyesine giderek, suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

 Bu alçak saldırıların Müslümanlığa, Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine ve İzmir’e yapıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Yücel, suç duyurusuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

DİNİMİZİN VE HALKIN DUYGULARININ SÖMÜRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ

İzmir’de kutsal mekanlarımız olan camilerimiz kullanılarak yapılan saldırılarının faillerinin bulunması için, il yönetim kurulu üyelerimizle cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.  CHP İzmir olarak, hem bu provokasyonların toplumumuzu birbirine düşürmesine hem de akılları sırasınca CHP’yi bu olayla ilişkilendirmeye, nemalanmaya çalışanlara elbette ki izin vermeyeceğiz. Böylesine tehlikeli bir oyun oynayanların ve bu oyundan siyaset çıkarmaya, fırsat bulmuşken partimize veya büyükşehir belediye başkanımıza saldırmaya çalışanlar varsa bilsinler ki, bunun hesabını İzmirliye veremezler. Bu ülkede dini siyasete alet etmek isteyen zihniyet karşısında herzaman İzmirlileri ve CHP’yi bulmuştur. Şimdi de, güzel ve kutsal dinimizin ve camilerimiz üzerinden yapılan hain saldırının kullanılarak, halkımızın manevi duygularının sömürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bugün verdiğimiz suç duyurusunun takipçisi olacağız. İzmirlileri her gelişmeden haberdar edeceğiz. Halkımız bu saldırının büyük bir provokasyon olduğunun farkında. Şimdi adli makamların hızlıca olayı aydınlatmasını bekliyoruz.  Olayla ilgili halkı aydınlatması, kamuoyunu bilgilendirmesi gereken iktidar kanadının İzmir temsilcilerinden mesnetsiz siyasi eleştiriler değil, eğer geçekten bu olaydan üzüntü duyuyorlarsa konu hakkında suç duyurusunda bulunmalarını bekliyoruz. Bir kez daha uyarıyoruz, bu tür saldırılarda siyaset, ideoloji ve rant derdine düşülmez. Eğer düşülürse yapılan saldırı kadar tehlikeli bir işin içine girilir. Bu tavırda olanlarda bunun hesabını halka verir.

PLANLI VE ORGANİZE BİR SALDIRI

Olayın provokasyon olduğunun kesin olduğunu söyleyen Deniz Yücel, aynı saldırının iki gün üst üste yapılmasının da, olayın planlı ve organize bir şekilde yapıldığını gösteriyor. Demek ki birileri Türkiye’de çatışma, kutuplaşma ortamı hazırlamak, yeni bir gündem yaratmak için böylesine adice ve tehlikeli bir işe kalkışmış. Umarım ki gerekli önlemler alınır ve bu olay bir daha tekrarlanmaz. Olayın faillerinin bulunacağı, perde arkasının aydınlatılacağı konusunda adli makamlarımıza güveniyoruz. Bu konu tam anlamıyla açıklığa kavuşturulana failleri yakalanıncaya ve varsa azmettiricileri bulununcaya kadar halkımız adına takipçisi olacağız” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.