CHP İZMİR GENÇLİK’TEN KAYYUM REKTÖR ÇIKIŞI

CHP İZMİR GENÇLİK’TEN KAYYUM REKTÖR ÇIKIŞI

BİLİME KELEPÇE VURULMAZ

A+A-

 

CHP İzmir İl Gençlik Örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasıyla ilgili tepkilerini dile getirmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Buca Hasan Ağa Parkı’nda Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum atanmasına tepki göstermek için basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın yaptığı basın açıklamasına il yöneticileri, ilçe gençlik kolları başkanları ve üyeleri katıldı.

Kotan, gençlerin AKP’nin baskı, zorbalık ve hukuksuzluk politikalarına karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerini, Boğaziçi Üniversitesi’ne liyakat esası gözetilmeksizin yapılan rektör atanmasını protesto ettiklerini ifade ederek bu atama sürecini “Kayyum zihniyetinin sonucu” olarak nitelendirdi.

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminde AKP’nin hukuksuzluk ve zorbalık yöntemleri ile iptal edilmek istenen kura çekimi sonrası valinin yetkisiz müdahale ettiklerini hatırlatan Kotan, hak, hukuk ve adalet ilkeleri gereği Kubilay gibi mücadele ettiklerini de hatırlatarak aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin de haklarını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayan Kotan açıklamasının tamamında şunları kaydetti: “Üniversiteler, özgür ve özerk yapıda olması gereken bilim yuvalarıdır. Bilimsel araştırma ve geliştirme yapmaları için zorbalıkla engellenmek yerine liyakat esaslı bir şekilde desteklenmelidir.

Ancak AKP iktidarı, son 18 yılda yaşattığı her türlü zorba ve diktatörlüğü bu sefer, üniversitelerde uygulanmaya çalışılmakta olup yandaş ve kendi diktatör uygulamalarına karşı çıkmayacak kişileri liyakat esasını hiçe sayarak üniversitelere rektör atayabilme aşamasına gelmiş ve nihayetinde Boğaziçi Üniversitesi'ne bir kayyum rektör atamıştır. Geçmişte AKP'den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu'nun sırf yandaş olması sebebiyle liyakat ilkelerine aykırı bir şekilde rektörlük görevine atanmasını şiddetle kınıyoruz ve bu zorbalığa karşı çıkıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün İzindeyiz

Cumhuriyet Halk Partisi'nin gençleri olarak bizler, daima bilimin ışığını bize yol gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, Boğaziçi Üniversiteli kardeşlerimizin haklı davasında yanında olduğumuzu açıkça bildiririz. Hakkını arayan ve hükümetin alışkanlık haline getirdiği demokrasi düşmanı kayyum zihniyetini protesto eden üniversiteli gençlere, AKP zorbalığının verdiği sert polis müdahalesi emri asla kabul edilemez.

AKP'nin korku imparatorluğu yaratma girişimleriyle ve diktatörce uygulamalarıyla bugün geldiğimiz son noktada demokratik haklarımızı kullanamaz haldeyiz. Bugün, AKP tarafından üniversite kapılarına kelepçe takılarak, polis barikatı kurularak Türkiye demokrasi tarihine bir kara leke daha işlenmiş, ülkemizin itibarı dış dünyada bir kez daha zarara uğramıştır.

Hukuksuzluğu ve diktatörlüğü alışkanlık haline getiren AKP iktidarı, bugün her alanda baskısını uygulamakta ve demokrasiyi baltalamaya devam etmektedir. Kamu vicdanını ve halkın iradesini hiçe sayan, Menemen Belediye Başkan Vekili seçiminin demokratik sonucunu kabul etmeyip İzmir Vali Yardımcısını Belediye Başkan Vekili olarak atayan AKP zihniyetiyle liyakati, demokratik ve akademik iradeyi hiçe sayıp Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne kayyum atayan AKP zihniyeti artık halkımızın her türlü iradesine adeta göz dikmiştir.

  Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; bizler Menemen'de nasıl Kubilay gibi karanlığa geçit vermeden, yeni nesiller için aydınlık geleceği savunuyorsak, Menemen halkının demokratik iradesini AKP baskısı ve hukuksuzluğuna karşı mücadele ederek savunuyorsak aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesinde aydınlık yarınlar için bilimin ışığında mücadele eden gençlerimize ortak oluyor, onların haklarını sonuna kadar savunuyoruz. Baskı ve zorbalıklarınız, biz gençleri asla yıldıramayacaktır. Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak bizler, karanlığın üzerine Kubilay gibi doğacağız.

Özgürlük, Demokrasi, Adalet ve Liyakat İstiyoruz

  Bu ülkenin gençleri artık sizin korku imparatorluğu yaratma girişimlerinizden, zorba uygulamalarınızdan, demokrasiyi ayaklar altına almanızdan, insan haklarını hiçe saymanızdan bıktı. Bu ülkenin genç aydınları artık sizin liyakatsiz atamalarınızdan, kayyum zihniyetinizden, bütün kamu kaynaklarını yandaşların ceplerini doldurmak için harcamanızdan bıktı. Bu ülkenin gençleri özgürlük istiyor, adalet istiyor, demokrasi istiyor, liyakat istiyor.

  Halkımız, gençlerimiz bu zorba AKP yönetimine ve kayyum zihniyetine gereken cevabı sandıkta elbet verecektir. Bilim yuvası üniversitelerin kapısına kelepçe vurmanızın hesabı elbet sorulacaktır. 

  Üniversiteler, bilim yuvasıdır ve bilime kelepçe vurulamaz!

Unutmayalım ki liyakat, adalet ve demokrasi bir gün hepimize lazım olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.