CHP İZMİR İL BAŞKANI YÜCEL:'SEÇİME EN HAZIR ÖRGÜTÜZ'

CHP İZMİR İL BAŞKANI YÜCEL:'SEÇİME EN HAZIR ÖRGÜTÜZ'

CHP İZMİR’DE BAŞKANLAR ZİRVESİ

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İlçe Başkanları toplantısı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başkanlığında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde yapıldı. Toplantıya CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

İlçe başkanlarıyla yapılan toplantıda, Üye kampanyası, mahalle ve öbek sorumlularının belirlenmesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iki günlük İzmir programının konuşulduğunu aktaran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları toplantısında,  Üniversite öğrencilerinin yaşadığı konaklama sıkıntılarının giderilmesi, ilçelerde milletvekillerinin katılımıyla yapılacak çalışmalar, sandık ve öbek sorumlularının belirlenmesindeki son durum ve İl Danışma Kurulu hakkında da bilgilendirmeler yapıldığını ifade etti. Yücel toplantıya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

SEÇİME EN HAZIR ÖRGÜTÜZ

İlçe başkanlarımızla oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İzmir’de tüm ilçe başkanlarımız örgütleri ile birlikte zaten yoğun ve fedakarca bir çalışma yürütüyorlar. İl örgütü olarak tüm ilçe başkanlarımızı bir araya getirerek koordinasyonu sağlıyor ve genel bir örgüt fotoğrafı çekebiliyoruz. Bu toplantımızda da daha önceden başlattığımız üye yazım kampanyasında ilçe bazında gelinen son noktayı değerlendirdik. Bizim amacımız üye yapımızı sadece sayısal olarak değil, nitelik olarak da iyileştirmek. Kendisiyle CHP arasında aidiyet kurabilecek, ülkenin geleceği ve partisinin başarısı için örgütümüze katkı koyabilecek vatandaşlarımızı partiye kazandırmak istiyoruz. Bu kampanyamız tüm ilçelerimizde devam edecek. Ayrıca ilçe başkanlıklarımızın sandık sorumluları, mahalle temsilcileri ve öbek sorumluları görevlendirmelerini de masaya yatırdık. İlçe ilçe baktığımızda, özellikle sandık sorumluları konusunda seçime en hazır il örgütünün İzmir örgütümüz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı şekilde mahalle temsilcileri ve öbek sorumlularının belirlenmesi konusunda da ilçe başkanlıklarımız çalışmalarını hızlandırmış durumda.

İLÇE BAŞKANLARINA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE EYT’LİLER TALİMATI

İlçe başkanlarına, Milletvekilleri ile birlikte yapılacak alan çalışmalar ve vatandaşlara anlatılması gereken konularla ilgilide bilgilendirmeler yaptıklarını söyleyen Yücel “ Türkiye Büyük Millet Meclisinin kapanmasıyla birlikte İzmir milletvekillerimizle çok etkili ve vatandaşın takdirini toplayan ilçe çalışmalarına ağırlık verdik. Bu çalışmaların yenilerinin yapılması hakkında planlarımız var. Milletvekillerimizin katılımıyla yapılacak alan çalışmalarında 30 ilçemize de ulaşacağız. Önceliğimiz kırsal alandaki ilçelerimizi tamamlamak. Daha sonra da merkezdeki ilçelerimizde aynı programları planlayacağız. Bunların dışında ilçe örgütlerimizin kendi yürüttükleri alan çalışmaları var. Erken bir seçime doğru giderken bu çalışmalarda sadece yerel konuların değil, genel konular ve AKP iktidarının ülkeye yaşattığı sıkıntılarında vatandaşla daha çok paylaşılması, CHP iktidarında bu sorunların nasıl çözüleceğinin anlatılmasını istedik. İlçe başkanlarımıza Türkiye’nin sorunları ve partimizin çözümlerini içeren kitapçıklarda dağıttık. Ayrıca, İl yönetim kurulu olarak il danışma kurulu toplantımızı 10 Ekim 2021 Pazar günü yapma kararı aldık. Bu kararımızı ilçe başkanlarımızla da paylaştık” dedi.

CHP İzmir İlçe Başkanları toplantısında üniversite öğrencilerinin yaşadığı konaklama sorunu ve Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sıkıntıları da gündeme geldi. İl başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarından,  dezavantajlı kesimlerle daha sık bir araya gelinmesini isteyerek,

“AKP iktidarının yaşattığı ekonomik buhran, hayat pahalılığı ve gerçekte yüzde 40’ları aşan enflasyon ne yazık ki üniversite okumaya çalışan gençlerimizi ve ailelerini büyük bir barınma problemiyle karşı karşıya bıraktı. Öğrencilerimizi sahipsiz bırakamayız. Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız İzmir’de konuyu hemen sahiplendi ve tesislerini öğrencilerimizin konaklamasına aştı. Yeni yurtlar yapmak içinde çalışmalar hızlandı. Siz ilçe başkanlarımdan ricam, parti örgütümüzde imkanı olan, yeterli yeri olan partililerimizin geçici olarak bile olsa, öğrencilerimize kalıcı bir yer ayarlanıncaya kadar bu gençlerimizi misafir etmeleri için girişimlerde bulunmanız. Bazı ilçelerimizde belediye başkanlarımızın çağrılarıyla vatandaşlarımızı evlerini bu gençlerimize açtı. Bizlerin de imkanı olan partililerimizle bu gençlerimizi buluşturmamız çok önemli.  Bir başka konuda EYT’li vatandaşlarımızın içinde bulunduğu durum. Gerçekten hukuksuz, hiçbir yasal dayanağı olmadan çıkarılan bir yasayla dört milyondan fazla insanımızın emekleri çalınıyor. AKP iktidarı, bu insanları seçim zamanları oyalayarak konuyu geçiştiriyor. Zaten çözmeye de niyetleri yok. Bu insanlarımızın hak kaybına da biz son vereceğiz. Bunun için hem EYT’liler hem de toplumda dezavantajlı konumda olan tüm kesimlerle yakın temas içinde olmanızı istiyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, toplantının sonunda, iki günlük bir ziyaret için 25 Eylül Cumartesi günü İzmir’e gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.