CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL'DEN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLA SERTEL'DEN DÜNYA BARIŞ GÜNÜ MESAJI

Sertel: “Ülkemizde barış ve barış dili hakim olmalı”

A+A-

CHP’li Sertel Suriye’den gelen yeni göç dalgasına dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Savaşa karşı barışı, şiddet ve ötekileştirme diline karşı barış dilini ısrarla savunmalıyız. Yurtta sulh cihanda sulh diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmamalıyız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ortadoğu’da yıllardır devam eden savaşa ve Suriye’den Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasının başladığına işaret eden Sertel, şöyle devam etti:

 “İktidarı boyunca nefret dilinden beslenen, halkımızı çeşitli sıfatlarla ötekileştiren AKP iktidarı, ne yazık ki dış politikada da iyi bir sınav verememiştir. AKP iktidarının yanlış politikalarının sonucu Ortadoğu bataklığına saplanan Türkiye, şimdi Suriye’den gelen yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıyadır. Sınırımıza adeta savaş nidalarıyla ilerleyen, sınır kapılarımıza dayanarak askerimizi zor durumda bırakan Suriyeliler için hükümet, kör, sağır, dilsiz rolünde. İdlib kentinden başlayan yeni göç dalgası durdurulamazsa 5 milyona yakın Suriyeli’nin yaşadığı ülkemiz çok daha zor bir duruma düşecektir. Denize düşeni kurtarmaya çalışan Türkiye, boğulanların yarattığı panikle kendisi boğulacaktır. Dış politikası ABD ve Rusya arasına sıkışan ülkemizde acilen barışı ve ülke güvenliğini sağlayacak adımlar atılmalıdır. Görüntüleri medyaya da yansıyan göç için ya Meclis olağanüstü toplanmalı ya da derhal önlem alınmalıdır. Kendi topraklarımızda ve komşularımızla barışı hakim kılmalı, günübirlik değil geleceğe dönük akılcı çözümler üretmeliyiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ''İdlib ile ilgili gelişmelerde 'Bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil" sözlerini hatırlatan Sertel, “Türkiye’nin dış politikası da, dibe vuran ekonomisi de, kadına, çocuğa yönelik artan şiddet olayları da, çığ gibi büyüyen işsizlik de ana muhalefet partisi olarak bizlerin ve halkımızın istediği noktada değildir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.