CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SERTEL:'ÜRETİCİ SU FİYATINA SÜT SATIYOR'

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SERTEL:'ÜRETİCİ SU FİYATINA SÜT SATIYOR'

Su fiyatına süt!

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kiraz’ın mahallelerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları dinledi. Çiftçinin, üreticinin, köylünün halinin perişan olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Sütle suyun aynı fiyattan satıldığı bir ülkede üreticinin kalkınmasını, tarımın, hayvancılığın gelişmesini nasıl beklersiniz” dedi.

Onca para ve emek harcayan üreticinin bir litre sütü 3 lira 15 kuruştan satabildiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Sertel, şöyle devam etti:

“Kiraz’ın Karabağ köyünde hayvancılıkla uğraşan bir üreticimizi de ziyaret ettik. Öğrendik ki sütün litresini 3.15 liraya satılıyor. Yarım litre süt 1 lira 55 kuruşa geliyor. Ama her hangi bir bakkaldan aldığınız yarım litrelik suya da 1.5 lira ödüyorsunuz. Yani yarım litrelik su fiyatına sütünü satıyor üretici. Bir çuval yemin fiyatı 180 lira. Girdi maliyetlerinin bu denli yüksek olduğu ülkede üretici ne kazanacak? Emeğinin karşılığını nasıl alacak? Çocuklarının geleceğini nasıl temin edecek?”

HÜKÜMETE VE SÜT FİRMALARINA ÇAĞRI

AKP hükümetine seslenen Atila Sertel, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların girdilerinin sübvanse edilmesi gerektiğini söyledi. Köylünün elinden oldukça ucuza süt alan firmalara da çağrıda bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Buradan hükümet edenlere sesleniyorum. Vicdanınız varsa, köylüyü, üreteni, hayvancılıkla, tarımla uğraşanları seviyorsanız destek vermek zorundasınız. Yem fiyatlarını sübvanse etmek zorundasınız. Bunun yanı sıra üreticinin sattığı sütün fiyatını da arttırmak zorundasınız. Aynı şekilde üreticiden süt alanlara da sesleniyorum. Süt ve su aynı fiyat olamaz. Birisi yemle beslenen, onca emek verilen hayvandan elde edilen faydalı bir gıda. Diğeri ise yer altından çıkarılan su. Fiyatlarının aynı olması ise çok üzücü. Şehirde herhangi bir mekanda bir şişe su içtiğiniz zaman 2.5 lira ödüyorsunuz. Ama köylünün sattığı sütün litresi 3.15 lira. Gerçekten çiftçinin, köylünün, üreticinin hali perişan” diye konuştu. 





 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.