CHP'Lİ GÜMRÜKÇÜ CHP'Lİ MERTOĞLU YARGIDA HESAPLAŞIYOR..İŞTE DETAYLAR...

CHP'Lİ GÜMRÜKÇÜ CHP'Lİ MERTOĞLU YARGIDA HESAPLAŞIYOR..İŞTE DETAYLAR...

CHP'li başkanlar adliyelik oldu

A+A-

Son yerel seçimler sonrası, Çiğli Belediye Başkanlığı makamına oturur oturmaz işçi çıkaran Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile işten çıkarılanlardan biri olan CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu adliyelik oldu. Utku Gümrükçü belediyede bir çok kişiyi işten çıkarmış, işten çıkarılan işçiler belediye önünde açlık eylemine başlamıştı. Ancak eylem 30. gününde CHP Genel Merkezi'nin araya girmesiyle son bulmuştu.

Utku Gümrükçü işten çıkardığı, Çiğli CHP eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'nu bankamatikçi olmakla suçlamış,   yaptığı basın açıklamasında da 'Zeynel Mertoğlu aslanlar gibi bankamatikçi' demişti.  ETKİ TV, Gümrükçü ile Mertoğlu'nun iş kavgasının izini sürdü. Yaptığımız araştırmada Utku Gümrükçü'nün, Zeynel Mertoğlu'nu hangi kanun maddeleri çerçevesinde işten çıkardığına ulaştık.

Gümrükçü'nün gerekçesinde, Mertoğlu'nun Çiğli Belediyesi'nin ortağı olduğu Çiğli Gıda İnşaat Turz. San. Tic. Ltd. Şti.nde çalıştığını belirttiği ve eski başkanın 4857 sayılı İş Kanunun 25. Maddesinin 2.fıkrası ve 696 sayılı KHK’nın 127.maddesi ile 375 sayılı KHK’nın eklenen geçici 23.maddesinin 12.fıkrası uyarınca iş akdinin feshedildiğinin altını çizdiği görüldü.

Zeynel Mertoğlu'nun iş akdinin sonlandırılmasından sonra, Krşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'İşe iade' davası açtığı ve mahkemenin sürdüğü öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum