CHP'Lİ SERTEL: 'UĞUR MUMCU BUGÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR'

CHP'Lİ SERTEL: 'UĞUR MUMCU BUGÜN DAHA İYİ ANLAŞILIYOR'

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Uğur Mumcu bugün daha iyi anlaşılıyor.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1993 yılında Ankara'daki evinin önünde aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci, yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı. Uğur Mumcu’yu anmanın yanında anlamak gerektiğini vurgulayan Sertel, “Geçmişte ‘Tarikat-Siyaset-Ticaret’ üçgenine dikkat çeken Uğur Mumcu, o günün resmini çizerek ve bugünlerin Türkiye’sine işaret ediyordu. O dönem onu anlamak istemeyenler dahi bugün ne demek istediğini çok iyi anlıyor” dedi.

Uğur Mumcu’nun aydınlık, çağdaş bir Türkiye yaratma umuduyla korkmadan yürüyen bir gazeteci olduğunu dile getiren Sertel, “1993 yılının soğuk bir gününde kalleş bir pusuda bomba ile katledildi. Aradan geçen 27 yıl onu unutturmadı ve unutturmayacak. Türkiye’nin dününe geleceğine ışık tutan yazılarıyla, araştırmalarıyla, kitaplarıyla, konuşmalarıyla yaşıyor. Uğur Mumcu öldürüldükten sonra da Türkiye'de laik, çağdaş yaşamın, Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti'nin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin en büyük ve ölümsüz ismi olarak yaşıyor, yaşayacak” diye konuştu.

CİNAYETLER AYDINLATILMALI

Türkiye’nin yakın tarihinde kara ve kanlı bir leke olarak duran gazeteci ve aydın cinayetleri aydınlatılmadan Türkiye’nin aydınlanamayacağını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Ocak ayında bu ülkenin önemli değerleri katledildi. Cumhuriyeti değiştirmek isteyenler aydınlarımızı öldürerek, gözdağı verdiler. Aydınlarımızı katleden karanlık güçler hala ortaya çıkarılamadı. Bu cinayetler tam olarak aydınlatılamazsa Türkiye aydınlanamaz. Uğur Mumcu'nun katledilişinin üzerinden 27 yıl geçti, cinayet hala aydınlatılamadı. Abdi İpekçi cinayetinin tetikçisi Mehmet Ali Ağca yakalandı, ceza aldı ama arkasındaki karanlık güç ortaya çıkarılamadı. Muammer Aksoy, Çetin Emeç cinayetlerinin failleri hala meçhul.

Faili meçhul cinayetler aydınlatılmazsa Türkiye demokrasisi bir adım ileri gidemez. Onların kanı akmaya devam ediyor. Ne zaman katilleri bulunup ceza alırsa onların kanı duracak ve Türkiye geçmişiyle biraz olsun yüzleşecek, barışacak. Bu düşüncelerle; Türkiye’nin aydınlık yüzü, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 27’nci yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, tüm gazeteci meslektaşlarımı ve halkımızı onun öğretileri etrafında birleşmeye davet ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.