CHP'Lİ SERTEL: '“UZAKTAN EĞİTİMLER YEREL TV'LERDE DE YAYINLANSIN'

CHP'Lİ SERTEL: '“UZAKTAN EĞİTİMLER YEREL TV'LERDE DE YAYINLANSIN'

Sertel yerel televizyon sahiplerinin talebine destek verdi ve yeni öneriler getirdi

A+A-

Virüs salgını nedeniyle yerel televizyon sahiplerinin “TÜRKSAT üç ay süreyle uydu kirası almasın yoksa batacağız” yönündeki talebine CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu süreçte uzaktan eğitim derslerinin bedeli karşılığında yerel televizyonlarda da yayınlanmasına ve halkı bilgilendirici kamu spotlarının çoğaltılmasına yönelik adımlar atılması gerektiğini de vurguladı.

Daha önce Meclis’te ve KİT Komisyonu’nda yaptığı konuşmalar ile TÜRKSAT’ın yerel televizyonlardan aldığı kira ücretlerinin yüksekliğine dikkat çeken Sertel, “Yaygın televizyonlarla aynı kira ücretini vermesine rağmen onlarla rekabet etme şansı olmayan yerel televizyonların bu haklı talebini destekliyorum. Salgın nedeniyle ciddi boyutlara ulaşması muhtemel olan ekonomik daralma ile birlikte firmaların kesintiye gittikleri ilk bütçe ne yazık ki ‘reklam’ oluyor. Bu da reklam gelirleri ile ayakta duran yerel televizyonların ve gazetelerin batması anlamına gelir. Beklentilerin altında kalan ekonomik pakete TÜRKSAT’ın yerel televizyonlardan üç ay süre ile kira ücreti almaması da eklenmelidir” dedi.

GELİR ARTTIRICI DESTEKLER

Hükümetin sağlayacağı kira desteğinin yanında yerel televizyonların gelirini arttırıcı önlemler de alınması gerektiğini vurgulayan Atila Sertel, şunları söyledi:

“TÜRKSAT üzerinden yayın yapan yerel televizyon kanallarının sayısı 200’lerden 135’e kadar düştü. Bu düşüşte aylık 7 bin 250 ile 15 bin dolar arasında değişen uydu kiraları çok önemli bir etken. Kira alınmaması veya ertelenmesi yerel televizyonlara nefes aldıracaktır ancak bunun yanında gelir artırıcı adımlar da atılmalıdır. Pazartesi günü tüm Türkiye’de uzaktan eğitim başlıyor. Bakanlık bu eğitimlerin ücreti karşılığında yerel televizyonlardan da yayınlanmasını sağlamalıdır. Öte yandan korona virüsü başta olmak üzere halkı bilgilendirici kamu spotları çoğaltılmalı ve tüm televizyonlardan yayınlanmalıdır. Kimsenin işinden aşından olmadan bu süreci atlatmak istiyorsak yerel televizyonlar gibi diğer sektörleri de destekleyecek adımların atılması şart.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.