CUNDA ADASI'NA ASKERİ TESİS...AYVALIK'TA TEPKİ VAR

CUNDA ADASI'NA ASKERİ TESİS...AYVALIK'TA TEPKİ VAR

TEPKİMİZ ASKERİMİZE DEĞİL TESİSE

A+A-

 

Cunda (Alibey) Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na idari bina yapılmak üzere Ayvalık’ın tek balıkçı barınağı içinde tahsis edilen alandaki plan değişikliğiyle inşaat yapılmasının önünün açılmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tepkilerini dile getirmek üzere Ayvalık Belediyesi Başkanı Mesut Ergin ve Ayvalık Kent Konseyi'nin çağrısına duyarsız kalmayan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde bir araya geldi. STK temsilcileri yapılmak istenilen uygulamaya karşı yapılacak eylem planını görüştü. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Asker ve orduyla bir sıkıntımız yok. Ayvalık’ın bir balıkçı barınağı var. Onu da kaybetmek üzereyiz. Bu konu Cunda’nın trafiğini etkileyecek. Cunda’nın silüetini de bozacak. Doğal güzellikler bozulmasın” dedi.

Toplantıya planın iptali için hukuki girişimin başlatıldığını duyuran Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi Meclis Üyeleri Özge Toygar, Levent Grup, Hüseyin Barış, Sertaç Örs, Mehmet Anıl Okyar, Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, Ayvalık İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Suat Ok, Balıkesir Tabip Odası Ayvalık Temsilcisi Dr. Neşe Zengin, Tüm Emekli-Sen Ayvalık Temsilcisi Saaddetin Karabulut, EMEP Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu, Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim Çolak, TEMA Ayvalık Şube Başkanı Haluk Aysu, ÇYDD Ayvalık Temsilcisi Süreyya Demiröz, Eğitim-Sen Ayvalık Temsilcisi Ersin Ayar, mahalle muhtarları Talat Karadeniz, Necfet Uğural, Halil Gencer, Recai Bayar ve İbrahim Bulbun katıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığının İdari Binası olarak kullanılmak üzere komutanlığa tahsis edilen 3. Derece sit alanında yer alan arazi ile ilgili Ayvalık Kent Konseyi çağrısı ile Ayvalık’taki sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile birlikte toplantı yapıldı. Toplantıda Sahil Güvenlik Komutanlığı’na tahsis edilen arazinin 3. Derece sit alanı olduğu, Ayvalıklı balıkçıların kullandığı barınak içinde yer aldığı, tahsis edilen alanın kentin içinde kaldığı konuşuldu. Ayrıca, yapının kent dokusuna zarar vereceği ve stratejik açıdan açık denizde yer alacak olan, daha uygun bir yer bakılması gerektiği, bu sebeple uygun görülmediği konusunda görüş birliğine varıldı.

İnşaat Mühendisleri odasının alternatif yer ile ilgili bir rapor hazırlayarak destek vereceğini belirttiği toplantıda,  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapılarak birlikte mücadele edilmesi değerlendirildi. Binanın yapılması durumunda, Ayvalık turizmi başta olmak üzere tüm alanlarda kentin olumsuz yönde etkileneceği, bu sebeple Ayvalık halkı ile birlikte imza kampanyası eylem ve basın açıklaması ile birlikte kamuoyu oluşturulması kararı alındı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.