DOĞU PERİNÇEK İZMİRLİLERLE BULUŞTU

DOĞU PERİNÇEK İZMİRLİLERLE BULUŞTU

Perinçek, Doğu Akdeniz'deki hâkimiyetimiz, İstanbul Sözleşmesi ve Diyarbakır annelerine dair açıklamalarda bulundu.

A+A-

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Koronavirüs süreci boyunca video konferans yoluyla düzenlenen toplantıların ardından bugün İzmir'de vatansever İzmirlilerle buluşup kitaplarını imzaladı. Perinçek, Doğu Akdeniz'deki hâkimiyetimiz, İstanbul Sözleşmesi ve Diyarbakır annelerine dair açıklamalarda bulundu. 

'DİYARBAKIR ANNELERİ DESTAN YAZIYOR !' 

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, geçtiğimiz eylül ayından beri Diyarbakır'da HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan annelere "destan yazıyorlar" diyerek desteklerini dile getirdi. "Yalnız çocuklarını PKK'dan kurtarmakla kalmadılar Türkiye'nin vatan savaşında en ön saflarda oldular ve kadın mücadelesinde yeni bir alan açtılar. Onlar bizim öğretmenimiz oldular! Kendilerine saygı duyuyoruz. Buradan alkışlıyoruz" diyen Doğu Perinçek, Diyarbakır annelerine destek verdi. 

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZE BİR MODEL DAYATIYOR' 

Son dönemde oldukça tartışılan İstanbul Sözleşmesi'ne dair konuşan Dr. Doğu Perinçek, bu sözleşmenin Batılı devletlerin bir dayatması olduğunu belirtti. Perinçek sözlerine, " İstanbul Sözleşmesi tavrımızın merkezinde kadının hakkını vermek, kadını savunmak ve kadına şiddete karşı mücadele var. İstanbul Sözleşmesi bize bir toplum modeli dayatıyor. İsme aldanmayın. Bu sözleşmede kadın - erkek yok! Cinsel kimlik ve cinsiyet türleri propagandası var! Sözleşmede kadın ancak itilir, aşağılanır anlamı var!" diyerek devam etti.  Teori Dergisi'nin bu ayki sayısında konuya dair geniş değerlendirmelerin yer aldığını söyleyen Perinçek, İzmirlilere bu teorik tartışmayı takip etmelerini tavsiye etti. 

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE ÜRETMEKTEN BAŞKA SEÇENEK YOK' 

Üretim ekonomisine dönüşün günümüzün yakıcı koşullarında tek çare olduğunu ifade eden Doğu Perinçek, " Özalların neoliberal seçeneğinin tek alternatifi var: Üretim ve istihdam odaklı ekonomi! 

Geri teknoloji ile dahi olsa istihdamı artırabiliriz. 

"Partimizin Üretim Devrimi programıyla tasarrufu %20'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Tasarruf bir kamu tercihidir, bireysel tasarrufla Üretim Devrimi başarılamaz" dedi. 

DOĞU AKDENİZ MÜCADELESİ 

Doğu Akdeniz'de verilen mücadeleye değinen Vatan Partisi lideri, "Doğu Akdeniz'de devam eden bir mücadele var. Türkiye aynı zamanda Karadeniz'de bir rezerv buldu. Bu haberi hepimiz sevinçle karşıladık. Burada gördük ki Amerika sevgisi olanlar bu habere sevinemedi, üzüntüyle karşıladılar. Bunun arkası da gelecek Akdeniz ve Karadeniz'de pek çok rezerv daha bulunacak. Bunlar emek ve sermaye gerektiren işler. Emeğimize, teknolojimize güveniyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Perinçek, toplantının ardından İzmirlilerin kitaplarını imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.