DOMİNO AMELİYATI...ABD'DE 'TIP MUCİZESİ' DİYE ANILAN DOKTOR EGE ÜNİVERSİTESİ'NE GELDİ

DOMİNO AMELİYATI...ABD'DE 'TIP MUCİZESİ' DİYE ANILAN DOKTOR EGE ÜNİVERSİTESİ'NE GELDİ

TERSİNE BEYİN GÖÇÜ

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin Yale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan ve üniversitede organ nakil merkezini de kuran Prof. Dr. Şükrü Emre, tersine beyin göçü ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) kadrosuna katıldı. “Domino Ameliyatı” adı verilen ve bir karaciğerle üç hastayı hayata bağlayarak ABD’de “Tıp Mucizesi” diye anılan Prof. Dr. Emre, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. EÜ Organ Nakil Merkezinin gücüne güç kattığını söyleyen Rektör Budak, “Uluslararası başarılara imza atan organ nakil merkezimize dünyaca tanınan bir bilim insanımızı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’deki tıp eğitimini tamamlayıp bir süre çeşitli sağlık kuruluşlarında görev yaptıktan sonra kariyerine ABD’de devam eden Prof. Dr. Şükrü Emre, bu süreçte önemli çalışmalara imza attı. 250’nin üzerinde bilimsel yayın yapan, yetişkin ve pediatrik karaciğer nakli alanında yayın yapan 7 derginin de editoryal kurulunda yer alan Prof. Dr. Emre, 2 binin üzerinde başarılı operasyon gerçekleştirdi.

ABD’DE “TIP MUCİZESİ” OLARAK ANILIYOR

ABD’nin Yale Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan ve üniversitede organ nakil merkezini de kuran Prof. Dr. Şükrü Emre, bu ülkede 2005 yılında, bir akciğer ile 3 hastayı hayata bağladı. Gerçekleştirdiği “Domino Ameliyatı” olarak bilenen operasyonla ABD’de kahraman ilan edilip “Tıp Mucizesi” diye anılan ve en iyi 10 doktor arasına giren Prof. Dr. Emre, tersine beyin göçü ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi kadrosuna katıldı.

EGE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

EÜTF Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Zeytunlu ile EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden Prof. Dr. Emre, Türkiye’de ve Ege Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Emre’nin EÜ Organ Nakil Merkezinin gücüne güç katacağını söyleyen Rektör Budak, “Ege Üniversitesi birçok alanda kendini kanıtlamış, ulusal ve uluslararası anlamda referans merkezi haline gelmiş, güçlü akademik kadrosuyla bir yandan bilim üretirken diğer taraftan da vatandaşlarımıza hizmet üreten bir üniversitedir. Hastanemizde yürütülen sağlık hizmetlerinin kalitesi devletimiz tarafından da A Plus ilan edilerek tescillenmiştir. Dünyaca tanınan bilim insanlarımızdan biri olan Şükrü hocamızı uluslararası başarılara imza atan organ nakil merkezimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uyum içinde çok önemli çalışmalar yürütüleceği ve ciddi başarılara imza atılacağına inancım tam. Bu süreçte emeği geçenlere ise ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.