EBSO'DAN 23 NİSAN AÇIKLAMASI

EBSO'DAN 23 NİSAN AÇIKLAMASI

AYDINLANMANIN IŞIĞINDA 23 NİSAN

A+A-

 

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “101. yılına erişme gururunu yaşadığımız 23 Nisan, milletin kendi yönetimini tayin hakkına kavuşmasının dolayısıyla da, demokratik ve bağımsız bir ülke olmanın başlangıcı niteliğindedir” dedi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar “Çok zorlu koşullar altında hayata geçirilen bu demokrasi devriminin dünya çocuklarına armağan edilmesi ise, demokratik ve aydınlık zihinlere sahip nesillere sahip olmak yönünde, bir diğer ilerici atılımdır. Bize ve çocuklarımıza 23 Nisan gibi değerli bir aydınlanma mirasını ve tarihi bir belge olarak Nutuk’u bırakan, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve atalarımızı minnetle anıyor, aziz hatıralarını her geçen yıl daha özlemle yad ediyoruz” diye konuştu. 

Günümüz dünyasında yaşananların, söz konusu aydınlanmanın önemini ve gereğini her bir olayda daha fazla ortaya koyduğunu hatırlatan Başkan Yorgancılar “Bir taraftan pandemi ile mücadelenin hem tıbbi hem de ekonomik yönden kesintisiz biçimde devam ettiği, bir yandan da karantina uygulamalarının dijitalleşmeyi giderek daha çok hayatımızın merkezine yerleştirdiği bu ateşten günlerde, tek kurtarıcımız bilimin ışığıyla aydınlanmış nesillerdir” dedi.

Ülkemizi ve insanlığı geleceğe taşıyacak olanların çocuklarımız olduğunu vurgulayan Yorgancılar “Bakınız, en gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünya, ansızın bir aşıya muhtaç hale gelmişken, kendi vatan evlatlarımızın da aralarında olduğu bilim insanları geliştirdikleri aşılarla, adeta dünyanın kurtarıcısı oldular. Bizi, farklı alanlarda geleceğe taşıyacak olanlar da eğitim ve bilimle donatılan çocuklarımız olacaktır. İçinde bulunduğumuz zorlu süreci atlatabilmemiz için her zamankinden daha önemli hale gelen söz konusu aydınlanma zihniyetine sahip çıkmamız temennisiyle, milletimizin ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.