ESİAD’IN YENİ BAŞKANI MUSTAFA KARABAĞLI OLDU

ESİAD’IN YENİ BAŞKANI MUSTAFA KARABAĞLI OLDU

İŞTE YENİ YÖNETİM

A+A-

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD)  22. Genel Kurulu, Swissotel Grand Efes İzmir’de pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı Genel Kurul’da, ESİAD’ın yeni dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Mustafa Karabağlı seçildi. ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ise Sıtkı Şükürer oldu. 

 

ESİAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği genel kurula, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSİAD Onursal Başkanı Bülent Eczacıbaşı video mesaj ile katılarak, ekonomide yaşanan gelişmeler ile ekonominin geleceğine ilişkin görüşlerini ESİAD üyeleri ile paylaştı. 

 

İş dünyası olarak en önemli beklentimiz öngörülebilir bir ortam

 

Toplantının açılış konuşmasını 2017-2021 döneminde ESİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Fadıl Sivri gerçekleştirdi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sivri, “Mevcut fırsat ve tehditleri gözeterek, iş dünyası olarak en önemli beklentimiz öngörülebilir bir ortamda ekonomik faaliyetlerimizi gerçekleştirmektir. İyi işleyen bir piyasa ekonomisi için güçlü ve güvenilir kurumların varlığı bir zorunluluktur. Para politikasını, maliye politikasını, yasamayı, yargıyı ve denetimi yapan kurumların saygın ve bağımsız olması gerekiyor, nitekim bu ihtiyacı bugünlerde çok daha derinden hissediyoruz” dedi.

 

Hukukun üstünlüğü ile fikir ve ifade özgürlüğünün ekonomi, yüksek katma değerli üretim, buluş ve yenilik üzerindeki etkilerine dikkat çeken Sivri, “Türkiyemiz yaklaşık 84 milyon vatandaşını da insanca ve refah içerisinde yaşatmaya muktedir, güçlü bir ülkedir, yeter ki tüm kaynaklarını verimli kullansın yeter ki çağın gereği olan bilime, yaratıcılığa ve özgür düşünceye gereken değeri versin, yeter ki liyakat ilkesiyle laik demokratik evrensel hukuk ilkelerine bağlı, çeşitliliğin zenginlik olarak görüldüğü bir yolda yürüsün ve Ulu Önder Atatürk’ün izinde onun kapsayıcı ilkelerine sadık kalarak yoluna devam etsin” diye konuştu. 

 

Sivri konuşmasının sonunda, ESİAD’ın Başkanlık görevini yürütmüş olmasının kendisi için bir onur olduğunu ifade edip, dönemi boyunca beraber çalıştığı Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi üyelerine, Odalara, Borsaya, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek, bayrağı devralacak yeni Yönetim Kuruluna başarılar diledi. 

 

“İzmir’de doğayla uyumlu bir yaşamı inşa edeceğiz”

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı konuşmada, İzmir’in sanayinin kalesi olduğunu söyledi. Soyer, “191 ülkeye ihracat, 160 ülkeden ithalat yapan İzmir’in 2018 yılındaki ticaret hacmi 17 milyar dolar civarında. Türkiye’nin ikinci en fazla yabancı yatırım şirketine ve dış ticaret hacmine sahip İzmir, yabancı yatırımcılar için de büyüyen bir çekim merkezi. Sanayide, ticarette, tarımda, teknolojide ve diğer pek çok sektörde; çağın gerektirdiği yenilikleri, bu şehrin tarihsel mirasıyla birlikte ele alarak İzmir’in refahını artırmayı ve adil bölüşümünü sağlamayı hedefliyoruz. İzmir’de doğayla uyumlu bir yaşamı inşa etmek önceliğimiz” dedi 

 

“Birbirleri ile çelişen ve telafisi zor kararlar alındığını görüyoruz”

 

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ali Kasalı ise konuşmasında yapılan çalışmalarda ESİAD tavrı ve çizgisinin kendilerine rehber olduğunu söyledi.  Kasalı, “Bu çizgi bizi, ekonomide, siyasette, sosyal alanda, tartışılan konularda görüşlerini söyleyen, bunu yaparken o konu özelinde çekinmeden taraf olan, ama tarafını kimin neyi savunduğuna göre seçmeyen, ülke yararını hangi tezde gördüğüne bakan, ona göre konuşan bir konuma getirdi.” dedi. Son dönemde ekonomide ve dış politikada alınan kararlara dair değerlendirmelerde bulunan Kasalı, kısa zaman aralıklarında birbirleriyle çelişen ve telafisi çok güç olan kararlar alındığını gözlemlediklerini belirterek, ekonomik istikrarın ana unsurlarından biri olan Merkez Bankası Başkanlarının son 20 ayda 4 kez değişmesi ve bu değişikliklerin Merkez Bankasının itibarını zayıflatacak tarzda yapılmasının bu kararsızlığın en önemli işaretlerinden biri olduğunu söyledi. 

 

Kasalı, beraber çalıştığı Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı üyelerine, 12. Dönem Yönetim Kuruluna, kendisini destek veren ESİAD üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 

Konuşmaların ardından tek listeyle seçimlere geçilen genel kurulda, Mustafa Karabağlı’nın listesi oy birliği ile kabul edildi. 

 

“Ekip ruhu ve sinerjisi ile çalışacağız”

 

ESİAD 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesinin ardından teşekkür konuşması için kürsüye gelen Mustafa Karabağlı, görev süreleri boyunca faaliyetlerinin ESİAD hedeflerine hizmet edecek yönde şekilleneceğini belirterek, özellikle; eğitim, tarım, bilgi teknolojileri, turizm ve sanayi kollarındaki aktivitelerin öncelikli olarak ele alınacağını söyledi.  

 

ESİAD kültürü ve değerlerine uygun yeni ve genç üyeler kazandırarak yeni dönemde üye sayılarını hissedilir ölçüde artırmak istediklerini belirten Karabağlı şunları söyledi: “Hedeflerimizi gerçekleştirirken ekip ruhunun ve sinerjisinin öneminin bilincindeyiz. Bu nedenle amaçlarımız doğrultusunda ekip arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Emin olmanızı isteriz ki, heyecanımız, sinerjimiz ve iş birliğimiz en üst seviyededir. Ancak, sınırlı tecrübemizin de farkındayız. Bu nedenle belirlediğimiz hedeflere ulaşırken tecrübeleriyle bizlere katkı sağlayacak duayenlerimizle birlikte tüm ESİAD üyelerimizin desteğini görmek ve yaşamak isteriz.” dedi.

 

Önceki dönem ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri ve ekibinin çalışmalarının çıtayı oldukça yukarılara taşımasının kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu belirten Karabağlı, konuşmasını bütün üyelere kendisine gösterdikleri güven için teşekkür ederek tamamladı. 

 

Yeni Dönem Yönetim Organları

 

Yeni Yönetim Kurulu, Genel Kurul’dan sonra yaptığı ilk toplantısında, kendi arasında aşağıdaki iş bölümünü yaptı:

 

YÖNETİM KURULU

Başkan

Mustafa Karabağlı

Başkan Vekili

Perihan İnci

Başkan Vekili

Sibel Zorlu

Muhasip Üye

Yakup Benli

Üye

Mehmet Bülent Sağel

Üye

Av. Devrim Çukur

Üye

Mehmet Barış Hitay

Üye

Süleyman Hançerli

Üye

Feyyaz Ünal

Üye 

Cenk Karace

Üye

Cavit Murat Akkanlar

 

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1.

Naile Göçen Çukurova

2.

Selçuk Karcıoğlu

3.

Av. Ali Topçu

4.

Gökhan Serdar

5.

Murat Güner

6.

Nail Fatih Aracı

7.

Ali Emrah Karamustafaoğlu

8.

Gökmen Ulusoy

9.

Erdinç Özdeker

10.

Mutlu Can Günel

11.

Cem Koç

 

 

Yüksek İstişare Konseyi 

Başkanlık Divanı

 

1

Sıtkı Şükürer

 

2

Bülent Akgerman

 

3

Mustafa Güçlü

 

4

Fadıl Sivri

 
   
   

Denetleme Kurulu Asil Listesi

 

Denetleme Kurulu Yedek Listesi

Hakan Ürün

1

Mehmet Nuri Kanat

Levent Sarıgözoğlu

2

Erdinç Artkıy

Halil Nadas

3

Hakan Özçelik

   
   

Disiplin Kurulu Asil Listesi

 

Disiplin Kurulu Yedek Listesi

Av. Levent Uşkay

1

Ahmet Bilge Göksan

Talat Kutlukaya

2

Ahmet Türkay

Cüneyt Sayıner

3

Murat Yeter

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.