FUARİZMİR'DE 'KEYİFLER YERİNDE

FUARİZMİR'DE 'KEYİFLER YERİNDE

Yaş almış bireylerin etkinliklerle keyifli zaman geçirmelerini ve sağlıklı yaş almanın formülleri hakkında akademik bilgiler edinmelerini amaçlayan 2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, fuarizmir’de başladı.

A+A-

 

Fuarizmir ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, kapılarını açtı. 2017 yılında ilk kez gerçekleşen ve yaş almış bireylerin bir hayli ilgisini çeken fuar ve kongrenin ikincisi de renkli görüntülerle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Keyifli Yaş Alma Merkezi’nden yaş almış bireylerin defilesi ve zeybek gösterisi büyük ilgi gördü. Yerel yönetim olarak yaş almış bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, “Başkanımız Tunç Soyer, İzmir’i sağlıklı yaşlılar kenti yapmak için büyük çaba içinde. İzmir nüfusunun yüzde 10,8’inin yaşlı olduğunu gördük. Bu yanlış bir algı yaratmasın. İzmir’in yaşlandırdığı insanlar değil. İçinizde emekli olup buraya yerleşen çok insan vardır. Emekli olanların kentidir, çünkü mutluluk hormonu salgılatan kenttir İzmir. Herkesin içinde bir yerinden gelip bir zaman ‘emekli olsam İzmir’e yerleşsem’ diyen çoktur. İzmir herkesin mutlu olabildiği, mutluluğa hazırlandığı, geldiğinde de mutlu olduğu kenttir” dedi.

Alkor: Kendimi 18 yaşında hissediyorum

Fuarizmir C Holü’nde düzenlenen 2. Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi’nin açılışına katılan usta oyuncu Selda Alkor, alandakileri “Merhaba gençler” diyerek selamladı. Alkor, “70 küsur yaşında bir insanım, yaşımla ilgili konuşmam. Ben kendimi 18 yaşında hissediyorum. Hepinize tavsiye ediyorum, yaş hiçbir şeydir. İnsanlar her zaman hissettikleri yaşta olmalılar. Ona göre hareket ederseniz ileri yaşlarda da genç kalma ihtimali çok yüksek, aynı benim gibi. Olduğunuzun tadını çıkarın, en büyük mutluluk budur. insanı daima ayakta tutar. Elinizdekilerle yetinmeyi bileceksiniz. Hepinize tavsiyem asla hiçbir şeyi sorun yapmayın. Hayat bize verilmiş bir nimet. Gülmek çok güzel bir şey, gülün dostlarım” dedi.   

Akçiçek: İzmir merkez olabilir

Ege Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ve Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, iki yıl önce gerçekleşen ilk fuarın ardından yaşanan gelişmeleri aktardı. İzmir’in yaş almış bireyler için geliştirilecek projelerde lokomotif olabileceğini ifade eden Akçiçek, “İzmir sahip olduğu bilgi birikimiyle; üniversite, belediye ve devlet kurumları arasındaki yakın ilişkileriyle yaşlılara yönelik yeni hizmet modelleri ve özgün teknolojiler geliştirerek ülkemiz için önde gelen bir merkez olabilir” dedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Türkiye nüfusunun da giderek yaşlandığını belirterek konuyla ilgili yapılmış araştırmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.