HERKESE GÖRE 'MÜZİK' 88. İEF'DE

HERKESE GÖRE 'MÜZİK' 88. İEF'DE

Herkese göre “müzik”88. İEF’de

A+A-


88. İEF kapsamında düzenlenen konserler, farklı türde müzikseveri bir araya getiriyor. Fuarın üç farklı noktasında gerçekleşen konserler, ziyaretçilerine “iyi ki fuardayız” duygusunu yaşatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen 88. İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olmaya devam ediyor. Fuarın dört bir yanında kurulan dev sahneler, 7’den 70’e tüm müzikseverlere dolu dolu bir fuar yaşatıyor. Çim, Rock&More ve Mogambo sahnelerinde müzik ve eğlence, 15 Eylül tarihine kadar devam edecek.

İki yakanın şarkıları buluştu
“Karşı kıyının” güzel sesi Glykeria, 8 Eylül akşamı İzmir Enternasyonal Fuarı Çim Konserleri kapsamında iki yakanın ezgilerini bir araya getirdi. Türkiye-Yunanistan arasında kalmış göçmenlerin yaşadıklarını anlatan ve Yunanlıların Blues’u olarak bilinen; aynı zamanda Türk ve Yunan halk müziği ile Bizans kilise müziklerinin kesişim noktası olan “rebetiko” türünün modern zaman yorumcusu Glykeria Çim sahnesinde yer aldı. Rebetiko’yu Avrupa’nın yanı sıra Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde de kitlelere sevdiren sanatçı, 40 yıllık kariyerinin en güzel şarkılarını İzmirli hayranları için seslendirdi. Kariyeri boyunca 30’a yakın albüme imza atarak dünyanın beş kıtasında iki binden fazla konser veren Glykeria, iki yakanın şarkılarını fuar gecelerinde birleştirdi.

“Müziğin dili evrenseldir, bizler iki yakanın kardeş çocuklarıyız”
İzmirlileri Türkçe dilinde “Hoş geldiniz, iyi akşamlar, burada olmaktan çok mutluyum”  diyerek karşılayan Rebetikonun Kraliçesi, enerjisi ve üstün sahne performansı ile izleyenleri kendine hayran bıraktı. Sanatçının seslendirdiği repertuvarı arasında Türkiye’de “Şinanay”, “Ada Sahilleri” ve “Telli Turna” olarak bilinen parçalar da vardı. İzleyiciler, farklı dillerde de olsa aynı müziklere hep bir ağızdan eşlik etti. İki yakanın şarkılarını buluşturan ünlü sanatçı, “Leylim Ley” isimli parçayı Türkçe seslendirerek sevenlerine sürpriz yaptı. Zeki Müren, Bülent Ersoy, Sezen Aksu, Kibariye ve İbrahim Tatlıses gibi isimlere olan hayranlığını dile getiren Glykeria, “Tüm isimleri saymam çok zor çünkü Türk müziğini, ezgilerini ve hissettirdiklerini birbirinden ayıramam. Dillerimiz farklı fakat hissettiklerimiz aynı. Çünkü müziğin dili evrenseldir ve hislerimiz hep aynı dili konuşur. Bizler iki yakanın kardeş çocuklarıyız” dedi.

İzmir’in ruhu melodilere sığmaz
Dünyada İzmir üzerine yaptığı müziklerle tanınan sanatçı, kendisini Yunanistan ve dünyada meşhur eden “Aeroplano” isimli şarkısının da yine İzmir’den çıktığını dile getirdi. İzmir’e olan vefasını belirten sanatçı, ”Burada olmaktan çok mutluyum. İlk defa İzmir’de şarkılarımı sizlerle paylaşıyorum. Bu şehrin ruhu melodilere sığmaz. Böyle bir fuar gecesinde, şarkılarıma eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim” dedi.  

Şehinşah rüzgarı
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda geçtiğimiz yıl ilk kez kurulan Rock Sahnesi, bu kez Rock&More adıyla müzikseverleri ağırlıyor. Rap müzik dinleyicileri tarafından bir hayli sevilen Şehinşah, bir başka rapçi Hidra ile birlikte sahnedeydi. Şehinşah, Hidra ile birlikte “Karma” albümünden şarkılar seslendirdi. İzmirli rapçi Anıl Piyancı da konser sırasında sahneye çıkarak binlerce dinleyene sürpriz yaptı. Piyancı, Şehinşah’la birlikte “Adam olmaz” şarkısını söyledi. Alanda bulunan binlerce kişi şarkılara cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti.  Sevilen gruplardan Manga, 9 Eylül’de sahnede olacak. 10 Eylül’de ise uzun yıllar rock müzikseverlerin gönlünde taht kuran Mor ve Ötesi grubu, Rock&More’da yer alacak. 11 Eylül’de Pinhani, 12 Eylül’de Kalben, 13 Eylül’de Pentagram, 14 Eylül’de ise Ufuk Beydemir Rock&More’un konuğu olacak.
 
Mogambo’da Can Gox gecesi
Uzun yıllardır önemli isimlerle anılan, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın değerlerinden biri olan Mogambo, ikinci gecesinde Can Gox’u konuk etti. Yaptığı müziği “Anadolu Blues” olarak nitelendiren Can Gox, kendi parçalarının yanında Kayahan, Barış Manço gibi önemli isimlerin şarkılarını da seslendirdi. Can Gox, sevenleriyle sık sık sohbet ederken, hayranları da şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Mogambo’da bu gece (Pazartesi) Cem Adrian, 10 Eylül’de Jehan Barbur, 11 Eylül’de Melek Mosso, 12 Eylül’de Tuna Kiremitçi, 13 Eylül’de Mehmet Erdem, 14 Eylül’de ise Birsen Tezer, 15 Eylül’de Eda Baba sahnede olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.