İDUĞ'DAN KÜÇÜK ESNAFA YÜZDE BİN 500'LÜK DARBE

İDUĞ'DAN KÜÇÜK ESNAFA YÜZDE BİN 500'LÜK DARBE

Önce ruhsatsız binaya ses çıkarmadı sonra meclis üyelerine belediye bütçesinden laptop aldı şimdi de küçük esnafa yüzde bin 500 zam yaptı

A+A-

Skandal uygulamalarıyla kendi partisi içerisinde de eleştirilmeye başlanan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ yine çok tartışılacak bir karara imza attı.  Bornova Belediye Başkanı İduğ aldığı kararla küçük esnafa ağır darbe indirdi. Küçük esnafı adeta Bornova'dan kovan karar önceki gün Bornova Meclisi'nde de tartışmalara sahne oldu. İduğ'un esnaftan alınan başvuru harcına yüzde bin 500’lük zam yaptığı ortaya çıktı.

7 KAT FAZLA ÖDEYECEK

Küçük esnaf gibi Bornova'da tiyatro, sinema, düğün salonu açacak kişiler de çok yüksek rakamlar da harç ödeyecek. Bu işletmeciler 2019’da başvurduklarında 974 TL ,2020’de başvurduklarında 7 bin TL ödeyecekler. İkinci sınıf bir işletme 2019’da 680 TL öderken 2020’de 5 bin TL yani 7 kat bir ödeme yapmış olacak. Bu uygulama lokanta, kebapçı, pizzacı, internet, berber veya kuaför dükkanı açmak isteyenler için de geçerli olacak. 

YOLA 10 ŞARKI TÜRKÜYE 35 MİLYON

Belediye Başkanı İduğ'un aldığı kararlardan biri de Bornovalı'ya ihanet eden cinsten. Belediyenin kararına göre kent içi yolların tümünün onarım ve bakımı için sadece 10 milyon TL ayrılırken kültür işleri bütçesi yüzde 60 arttırıldı. Bu müdürlükteki temsil tanıtım giderindeki artış yüzde 35 olarak gerçekleşti. Alınan karara göre acil bakım isteyen bozuk olan Bornova'nın yollarına  az bütçe ayrılırken, konser, söyleşi gibi etkinlikler için tam tamına 35 milyon lira harcanacak. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.