İZMİR İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLER İÇİN KENETLENDİ

İZMİR İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLER İÇİN KENETLENDİ

İzmir İş Dünyası bu kez öğrenciler için kenetlendi

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde 81 ilde 30 bin ihtiyaç sahibi öğrenci için başlatılan  “Küçük Parmaklar”  kampanyası kapsamında, İzmir’de 449 klavyeli tablet bilgisayar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 

Valilikteki törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Ticaret Odası(İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası(İTB) Başkanı Işınsu Kestelli ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi katıldı. 

Törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger “Ne zaman bir sıkıntımız olsa odalarımız, borsamız her zaman yanımızda. Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere İzmir’deki Oda, Borsa Başkanlarımıza ve üyelerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Covid-19 salgının tüm dünyadaki yaşam ve iş koşullarını tamamen değiştirdiği gibi öğrencilerimizin de eğitim hayatını etkilediğini ifade eden İzmir Ticaret Odası  Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde, 81 ilde başlatılan tablet bilgisayar kampanyası ile salgın sebebiyle evlerinden online olarak eğitimlerini sürdürmek zorunda kalan öğrencilerimize destek olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle şehir merkezlerinden uzakta bulunan okullardaki öğrencilerimizin, bilgisayar erişim ve sahiplenme oranları oldukça düşük. Bu kampanya sayesinde öğrencilerimiz, online derslere katılarak öğrenimlerine verimli bir şekilde devam edecekler. Böylesine değerli bir kampanyanın hayata geçirilmesine vermiş olduğu desteklerden ötürü TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, kardeş Oda ve Borsalarımıza teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da “Son dönemde İzmir’de uyum içinde çalışmamızın sonuçlarını bir çok projede gördük. Bu kez de öğrencilerimiz için bir araya geldik. Covid-19 salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin uzaktan eğitimlerine katkı sağlayacak tablet bilgisayarlarımızı Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Umarım bu günleri atlatırız. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz en kısa zamanda okullarında bir araya gelirler. Bu süreçte TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na öncü davranışından dolayı minnettarlığımızı iletiyoruz. TOBB’un yanısıra kampanyaya destek olan üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum.  İzmir iş dünyası olarak kentimizin konularının çözümü için en ön safta yer almaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurul Başkanı Işınsu Kestelli ise, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitimin yapılamadığı bir dönemde, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın ülkemiz açısından hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak: “Eğitimde fırsat eşitliği her evladımızın hakkıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında faaliyet gösteren bizlerin bu sorun karşısında kayıtsız kalması düşünülemezdi. Hayırlı olsun.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.