İZMİR SİYASETİNDE 'AGAMEMNON' TARTIŞMASI... SERT TEPKİLER VAR

İZMİR SİYASETİNDE 'AGAMEMNON' TARTIŞMASI... SERT TEPKİLER VAR

PASAPORT İSKELESİ AGAMEMNON OLDU

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Pasaport İskelesi'ne Yunan Mitoloji Kahramanı Agamemnon'un adını vermesi tepkilere neden oldu. Bazı İzmir milletvekilleri, Ak Parti İzmir ve MHP İl Başkanları Tunç Soyer'ı sosyal medya hesaplarından sert bir dille eleştirdi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin sosyal medya hesabından yaptığı eleştiride ' Tunç Soyer İzmir Pasaport İskelesine Yunan Mitoloji Kahramanı "Agamemnon" ismini vermiş. Yani Çanakkale'yi vuran, İstanbul'u işgal eden İngiliz gemisi. Yunan Ege’deki tatbikatlarını bu isimle yapar. Bize tatbikata yeltenme. Türk'ün sabrını zorlama' derken, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den de bir eleştiri geldi. Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada '

'Tunç Soyer; yeni yaptığı iskeleye, binlerce yıl bir kara bulut gibi topraklarımız üzerinde dolaşan simge düşmanımızın; Yunan Kralı Agamemnon’un adını verirken ne düşündü acaba? ‘Fikir neyse zikir de o’dur derler! Kurtuluşun şehri İzmir’in sabrını zorluyorlar!' ifadelerini kullandı. 

Soyer bu tepkiler karşısında henüz açıklama yapmadı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum