İZMİR'E DEV ÖĞRENCİ YURDU...TAM 9 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ...

İZMİR'E DEV ÖĞRENCİ YURDU...TAM 9 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTELİ...

Rektör Budak’tan yeni eğitim yılında yurt müjdesi

A+A-

 

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın merkez kampüs içinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumunun kapasitesinin artırılmasına yönelik Ankara’daki girişimleri sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yurt inşaatında sona gelindi. Projenin ilk etabı Eylül ayında tamamlanarak yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilerin kullanımına sunulacak. Yurt, ilk etapta 2 bin 600 kız öğrenciye hizmet verecek.

Öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim alması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz günden itibaren öğrencilerimizin öncelikli ihtiyaçları olan barınma, beslenme ve güvenlik konularında çeşitli projeler hayata geçirdik. Barınma konusunda, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun taleplerimize duyarlı yaklaşarak, öğrencilerimizin barınma sorununu çözecek dev projeleri hayata geçirmesi bizler için büyük önem taşımaktaydı. Projenin birinci etabı, bir buçuk yılda tamamlanmış durumda. Öğrencilerimiz yeni döneme başladıklarında her anlamda modern ve donanımlı yurt binalarında barınacaklar. Öğrencilerimizin barınma sorunu büyük ölçüde çözülecek.  Başta Cumhurbaşkanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere konuyla ilgili desteklerini esirgemeyen devletimizin her kademesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

9 bin kişilik kapasite

Birinci etap yapımında sona gelinen yurt ile ilgili bilgiler veren Rektör Budak, “Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yaptırdığı yurt projesi, toplamda 9 bin kişinin kullanabileceği kapasiteye sahip. Projenin ilk etabı Eylül ayında tamamlanarak 2 bin 600 kız öğrencimizin kullanımına sunulacak. Bu kapsamda, 35’er metrekarelik odalarda 3-4 öğrenci barınabilecek. Odalar, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak wc, duş ve çalışma masası gibi donanımlara sahip. Her katta, çalışma odaları ve mescitler bulunacak. Ayrıca 430 kişilik bir konferans salonu ve 630 kişilik yemekhaneyi bünyesinde barındıran bir sosyal tesis binası bulunuyor. Bahçede ise öğrencilerin sosyal ve spor aktivitelerine katkı sağlayabilecek parkurlarla mahaller düşünülüyor. Projenin ikinci etabı ise Eylül’de başlayacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.