İZMİRLİ MİMARLAR 'MİMAR SİNAN'I ANDILAR

İZMİRLİ MİMARLAR 'MİMAR SİNAN'I ANDILAR

UNESCO Dünya Mirası Listesi

A+A-

Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan geniş bir coğrafyada dünya mirasına çok sayıda anıtsal eser kazandıran Mimar Sinan, İzmir’de anıldı. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Mimar Sinan büstüne çelenk koyup anma etkinliği düzenlendi. 

 

Mimarlar Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu tarafından 433 yıl önce vefat eden Mimar Sinan’ın Cumhuriyet Bulvarı’ndaki Heykeline çelenk bırakıldı.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Dr. İlker Kahraman, “Dünya mirasına çok sayıda anıtsal eser kazandıran Mimar Sinan’ın Anadolu’nun yanı sıra Balkanlar’dan Yakın Doğu’ya geniş bir coğrafyada verdiği özgün eserlerle olgunlaştırdığı yapı sanatı ve fikirleri, ülkemizde mimarlık kültürünün temel taşlarını oluşturmuştur. Sinan’ın mimarlığı, çağdaş dünya tarafından da üstün evrensel değer olarak tanınmış ve eseri Selimiye, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Sinan’ın mirası; mimar olarak kente ve topluma karşı sorumluluklarımızı hatırlatan toplumsal bir kültür öğesidir. Mimar Sinan’ı kültürümüze ve uygarlık tarihine yapmış olduğu katkıları nedeniyle saygıyla anıyor ve herkesi onun mimarlık değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.