KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI TUGAY:'SÖZ VERDİĞİM HER ŞEYİ YAPACAĞIM'

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI TUGAY:'SÖZ VERDİĞİM HER ŞEYİ YAPACAĞIM'

Tugay: “Söz verdiğim her şeyi yapacağım” 

A+A-

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuk olduğu televizyon programında, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’nun hakkında ortaya attığı iddialara yanıt verdi. Canlı yayında soruları yanıtlayan Başkan Tugay “İddia ettiklerinin tam aksine, seçim öncesi verdiğim hiçbir sözü asla unutmadım. Bunu Eylül ayında açıklayacağımız 5 yıllık Stratejik Planımızda da görecekler. Liyakatsiz atamalar, Kent AŞ’den maaş aldığım, KSK’nin içişlerine karıştığım, borç miktarını açıklamaktan kaçındığım gibi söylemler; tamamen haksız, içi boş, ve gerçek dışı iddialardır” dedi.

 

“İLK 100 GÜN ÇOK ÖNEMLİYDİ”

İlk 100 gün için koyduğu hedefleri yüzde 90 oranında gerçekleştirdiğini anlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Benim için ilk 3 ay çok önemliydi. Önce belediyeye hakim olmalı, mali disiplini sağlamalı ve çok iyi bir ekip kurmalıydım. Bu süreç için hedeflerimizin yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Karşıyaka gibi 2 bin 600 çalışanı olan, büyük ve güçlü bir kurum için bunun iyi bir oran olduğunu düşünüyorum. Hayatımda en yoğun çalıştığım dönemlerden biri oldu ama tek bir an bile şikayet etmedim, pişman olmadım. Aynı azim, inanç ve kararlılık ile çalışmaya da devam edeceğim” diye konuştu. 

 

“İDDİALAR TAMAMEN HAKSIZ”

AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu’nun, seçim döneminde vaat ettiği projeleri unuttuğu yönündeki sözlerini de ‘haksızlık’ olarak nitelendiren Başkan Tugay, şöyle devam etti: “Kendisinin unuttuğumu söylediği konuları kesinlikle unutmadım ama bunlar 3 ayda mümkün olmayan şeyler. Çok haksızlık yaptığını düşünüyorum. Bunlar hazırlamakta olduğumuz Stratejik Plan’da yer alacak ve duyurulacak, o zaman da görecekler. Söylediğim her şeyi yapacağım. Yetki sınırlarımız dışına çıkan, deniz taksi gibi projeleri de Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirmemiz gerekiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bir de ‘liyakatsiz atama’ iddiası var. Ancak benim liyakatsiz hiçbir atamam yok. Müdür atamalarımızın yüzde 90’ı belediye içinden olmuştur. Dışarda atama yaptığımız insanlar da çok değerli ve tecrübeli, alanında yıllarca çalışmış insanlardır.”

 

“TÜM HACİZLERİ KALDIRDIK”

Devraldıkları borç miktarını açıklamaktan hiçbir zaman kaçınmadığını anlatan Başkan Cemil Tugay, tüm söylemlerinin arkasında olduğunu belirterek, bugün mali disiplini sağlamış ve tüm hacizleri kaldırmış durumda olduklarına dikkat çekti. Tugay “Belediyenin borcu ile ilgili gizlediğimiz hiçbir şey yok. Kendi borcumuzu açıkladım. Tam açıklayamadığım iki şirketimiz Kent AŞ ve Personel AŞ’nin borçlarıydı ve nedeni de mali tablonun net olmamasıydı. Somut olarak fark edilmesini istediğim şey, bugün mali disiplinin sağlanmış olmasıdır. 2,5 yıldır gecikmeli ödenen personel maaşlarının, son iki ayda zamanında yatırılması, hatta bu ay bayram dolayısıyla erken ödeme yapacak olmamız bunun en net göstergelerindendir. Ayrıca 30 milyona yakın bir borç için haciz kararları vardı, tamamını kaldırdık” dedi.

 

“LOJMAN DEĞİL, YATIRIM YAPACAĞIZ”

Mülk satışı iddialarına da açıklık getiren Tugay, şöyle devam etti: “Şu ana kadar hiçbir şeyi sattığımız için kasamıza bir lira gelmedi. Atıl durumdaki Sosyal Yaşam Tesisi’ni Büyükşehir Belediyemize devrettik ama henüz ödeme almadık. Bu devir hakkındaki eleştirilerin de hiç haklı yanı yok. Bu bina için yapılabilecek en doğru şey buydu. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yine kamunun hizmetine sunulacak, halkın yararı için kullanılacak. Bunu kayıp diye nitelendirmek çarpıtmadır. Diğer konu ise daire satışları. Müteahhitlere bazı belediye arsa payları kat karşılığı verilmiş ve oradan gelmiş daireler var. Daha önce bu daireler satılmak istenmiş ancak hacizli olduğu için satılamamış. Bu daireler sadece lojman olarak kullanılabilir, başka ne yapabilirsiniz? Biz bunları satıp halk için hizmet üreteceğiz. Başka da bir satış konusu yok. Biz hizmet binası, kültür merkezi satmıyoruz. Borç ödemek için nasıl para bulduğumuzu düşünüyorlarsa, evet soru mantıklı ama cevabı basit. Emlak Vergisi tahsilatı yaptık Mayıs ayında. İkincisi de ödeme zamanı geçmiş alacaklarımızın tahsili ile ilgili daha yoğun bir süreç yaşadık. Ayrıca yoğun tasarruf tedbirleri aldık.”

 

“HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUM”

İsmail Çiftçioğlu’nun ‘Kent AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ne kadar maaş aldığı’ sorusuna da yanıt veren Başkan Tugay, “Bu görevimden tek kuruş almıyorum. Kent AŞ bünyesindeki işletmeler belediyenin kurumudur. Ben bunlara hakim olmak için o görevdeyim, para için değil. Eğer sahip çıkmazsam o zaman asıl görevimi yapmamış olurum. Aynı şekilde Karşıyaka Belediyespor’un da Yönetim Kurulu Başkanıyım ama oradan da bir kuruş almıyorum. Zaman içerisinde her şey düzene girdiğinde bu görevlerimi devredebilirim. Personel AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise işletme değil, tamamen teknik çalışma yapılması dolayısıyla çok değerli bir hukukçu olan Meclis Üyemiz Murat Aydın’ı getirdik. Personel AŞ’ye bağlı işçilerimize zam yapabilmek için uğraş veriyoruz. KHK ile yüzde 4 artı 4 ile sınırlandırılmış bir zam oranı var. Bunun dışına çıkamıyoruz. Buca Belediyesi bir sosyal yardım artışı yaptı ama bu kararı geri aldı. Yine Konak Belediyesi de ‘sosyal yardım artışı ile sorunu çözdük’ diyor ama onlar da benzer bir durumu yaşayabilir. Formül bulmak için uğraşıyoruz. Bir yol bulduğumuz zaman etkili bir zam yapacağımıza dair işçilerimize söz veriyorum” diye konuştu.

 

“HAKSIZ VE YANLIŞ SUÇLAMALAR”

Başkan Tugay, KSK’nin içişlerine müdahalede bulunduğu ve kulübe söz verdiği yardımları yapmadığı yönündeki sözlerinden de büyük rahatsızlık ve üzüntü duyduğunu dile getirdi. KSK’ye rakip basketbol takımı kurulduğu iddialarının da gerçekleri yansıtmadığını anlatan Tugay “Kulüple bu proje üzerinde konuştuk. Basketbol A Takımı’nda forma giyme şansı bulamayan genç oyuncuların başka takımlara gitmemesi, soğumaması ve kendilerini geliştirebilmeleri için, alt ligde oynayacak başka bir takım kurma konusunda görüşmelerde bulunduk. Sonuç olarak bütçenin tahminlerimizin çok üzerindeki rakamlara çıkacağını anlamamız üzerine vazgeçtik. Bunu sadece kulüp yönetimi ile kendi aramızda konuştuk. Kamuoyuna açıklamadık. Nasıl oldu da AK Parti’ye servis edildi anlayamadım ve üzüldüm. Hiçbir zaman ‘futbol şubesinin masraflarını üstleneceğiz’ diye bir açıklamam da olmadı. Belediye olarak kanunlar çerçevesinde zaten profesyonel bir takıma para aktarmamız mümkün değil. Alt yapıya, amatör branşlara ve tesislere destek olunabilir ve biz bunların her birini yapıyoruz. Bunlar haksız ve yanlış suçlamalar” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.