Kılıçdaroğlu madencilik sektörü STK yöneticileriyle görüştü

Kılıçdaroğlu madencilik sektörü STK yöneticileriyle görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale Kirazlı’da bir maden şirketine karşı başlatılan ve giderek yurt geneline yayılan eylemlerin ardından madencilik sektörü sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

A+A-

Sektörün sorunlarını STK yöneticilerinden dinleyen Kılıçdaroğlu, “CHP olarak madenlerin çıkarılmasına karşı değiliz. Çevre örgütleriyle sektör olarak diyalog kurmanızda yarar var. Bunun için biz parti olarak hakem olmaya hazırız” dedi. Kılıçdaroğlu, STK yöneticilerinin talebi üzerine Türkiye’deki madenleri incelemek ve sektörün sorunlarını yerinde tespit etmek için komisyon kurulması sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’ndeki makamında gerçekleşen görüşmeye, Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yılmaz ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal katıldı.

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 45 dakika süren görüşmede madencilik sektörü yöneticileri, Çanakkale Kirazlı’da bir altın madenine karşı başlatılan eylemin giderek yurt genelinde bütün madenlere karşı linç kampanyasına dönüşmesinden duydukları endişeyi dile getirerek, sektörün içinde bulunduğu durum, yapılan çalışmalar ve dünyadaki uygulamalar hakkında ayrıntılı rapor ve fotoğraflar eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayrıntılı bilgi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.