MENDERES'TE 'ÇÖP TESİSİ' İSYANI..KÖYLÜLER DİLEKÇE VERDİ..

MENDERES'TE 'ÇÖP TESİSİ' İSYANI..KÖYLÜLER DİLEKÇE VERDİ..

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'E ÇÖP TESİSİ YAPTIRMAYACAĞIZ

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı ‘Çöp Tesisi’ne gösterilen tepkiler, askıya çıkan planlara itiraz süreciyle birlikte yeni bir boyut kazandı. Yaklaşık 3 bini aşkın Menderesli vatandaş, itiraz hakkını kullanarak İlçe Kaymakamlığı’na ve Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. CHP’li başkan ve yöneticilerin başından bu yana halkın tepkisini küçümsediğini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “ Biri son ana kadar kaçak güreşip, altındaki koltuk için Menderes’i sattı, başkanı olduğu ilçeyi makam hesaplarına kurban etti.  Diğerleri de, tepki gösteren sadece bizmişiz gibi davrandı, bildiğini okumaya devam etti. Yok öyle yağma! Halk mı kazanacak, rant mı; göreceğiz!” diye konuştu.

Menderesli’lere sağduyusuz muamelesi yapamazlar!

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, yaptığı yazılı açıklamada; bu sürecin başından itibaren önce halka ve hukuka rağmen yürütüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi; “ Çevreci geçinenler; salla pati yaptıkları bir planlamayla ilçemize bu tesisi yapmak için yola çıktılar. Ne getirir ne götürür umurlarında olmadı. Halka ve hukuka rağmen de yol almak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün askıdaki planlara İlçe Kaymakamlığı’na dilekçe vererek itiraz eden vatandaşlarımızın sayısı 3 binin üzerinde. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde bu sayı ortalama 15 bin. Bu bizim kışkırkırtmamızla olacak şey mi? Menderes halkı bu kadar mı sağduyusuz, öngörüsüz ki biz kışkırtalım. Tablo ortada.   Mendereslileri kışkırtmaya hacet yoktu! Onlar zaten ilçelerinin geleceğine sahip çıkıyordu. Çıkmaya da devam ediyor. İşin aslının öyle olmadığını, bu tesis projelerinin yanlışlığını, tehlikesini halkın bu boyutlara varan itirazlarıyla da  anlamıyorlarsa yazıklar olsun. Bizler; CHP dışındaki siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşları olarak, muhtarlarımızın da kararlı tutumları ile hemşerilerimizle tek vücut olduk. O çöp tesisini buraya yaptırmayacağız. Halk mı kazanacak, rant mı; göreceğiz!” 

Bu vebalden makamı da kurtaramayacak!

Açıklamasında CHP’li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın tesisle ilgili kayıtsız ve onaylayıcı tutumunu da hedef alan Başkan Artcı; “ İstediği kadar, koltuk ve yeni dönem adaylığı pazarlıklarıyla abilerine ve genel merkezine söz versin; Menderes’in çöp olmasına onay versin. Onun bu ihaneti asla unutulmayacak. Bu vebalden onu makamı da kurtaramayacak. Kendi grubundan, 7 CHP Meclis Üyesi açıkça tesise itiraz ederken; o kendi âleminde, kendi rüyasında.  Başkan Kayalar’ın ki ilçesinin çıkarlarını korumak değil; kararsızlık değil, öngörü hiç değil! Yaptığı, düpedüz kişisel siyasi rant denkleminde ilçesini ve yaşayanlarını sıfırlamak. Süreç devam ediyor ve kendisi sokağa çıkamaz halde. Çünkü, kendisine oy verenlerle dahi helalleşemeyecek bir noktaya geldi. Ancak, görüldüğü üzere 3 binin üzerinde  vatandaşımız bizzat imza vererek çöp tesisine dur dedi, dilekçe verdi.  ‘Ödemiş’te var, zararı yok’  diyerek yaptıkları savunma da havada aslında. Oradaki tesisin de  tam randımanlı çalışmadığı duyumlarını alıyoruz. Sözü verilen enerji ve gübre finali tam bir muamma! Hal böyleyse, kötü örnek örnek değildir demek zorundayız. Menderes, hiç olmadığı kadar kararlı ve o çöp tesisini buraya yaptırmayacak. Herkes bunu böylece bilsin!” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.