MENEMEN'DE SEÇİM KRİZİ..İTİRAZ VAR..

MENEMEN'DE SEÇİM KRİZİ..İTİRAZ VAR..

Menemen’de seçim krizi: Sonuca itiraz edecekler!

A+A-

 

Menemen’de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün belediye meclisi başkanvekilini belirlemek için sandık başına gitti. Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından bugün belediye meclisi başkanvekilini belirlemek için sandık başına gitti. CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan’ın yarışında 4 turun sonunda eşitlik bozulmayınca kazanan kurayla belirlendi ve CHP’li Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili oldu.

Yaşanan gelişmelerinin ardından AK Parti cephesinde son dakika bir gelişme yaşandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, seçim sonucuna itiraz edeceklerini belirtti. Usule uygun bir kura seçimi olmadığını öne süren Başkan Çelik, “Bakın oylamalar için bir şey söylemiyorum, kura seçimi usule uygun olmadı. Bizler de bunu seçimin hemen ardından yaptığımız araştırma ile fark ettik. Normal şartlarda torba usulü ile yapılmalıydı. Daha sonra incelediğimizde bunu öğrendik. Yasal olarak itiraz etme hakkımız var. Bizler yarın gidip gerekli itirazları yapacağız” dedi.

“ONLARIN BAŞARISI DEĞİL”

“Menemen artık CHP ile bu zihniyetle Menemen’in yönetilmeyeceğini anladı” diyerek açıklamalarını sürdüren Çelik, “Kıran kırana bir seçim oldu. Halkın güvendiği bir yönetim yok. Halk artık ‘Bırakın, hizmet gelsin’ diyor. Şu andaki oylamanın sonucunda seçimi kura sistemiyle almış olması onların başarısı değil, şans. Kura bu, Milli Piyango gibi bir şey” ifadelerini kullandı. Son olarak Menemenliler’e seslenen Başkan Çelik, “Öncelikle ilçemiz için her şeyin hayırlısı olsun. Biz süreci takip ediyoruz. Gereken her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Yağmur Gülü/Ege Telgraf

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.