MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ OSMANAĞAOĞLU: İZMİR BİZİM, TÜRKİYE BİZİM, GELECEK BİZİMDİR!

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ OSMANAĞAOĞLU: İZMİR BİZİM, TÜRKİYE BİZİM, GELECEK BİZİMDİR!

Ege Turizm Merkezleri Çeşme Projesini önemsiyoruz

A+A-

TBMM yoğun mesaisinin ardından 1 Ekim tarihine kadar çalışmalarına ara verdi. Aralıksız 24 saat süren Genel Kurul çalışmasında görüşülen kanunlardan olan ve turizm sektörünü de yakından ilgilendiren teklifin 2. Bölümü üzerinde konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, turizm sektörünün ve İzmir turizminin geleceğine ilişkin önerilerini de paylaştığı konuşmasında “Dünya ekonomisinin adeta küçülmeye girdiği salgın döneminde; hükümetimizin almış olduğu önlemler, turizmcilerimizle sergilediği dayanışma, işletmecilerimizin fedakârlıkları, turizm sektörüne nefes aldıran destek paketleri ülkemizde yaşanan bu sürecin en az hasar ile atlatılmasında etkili olmuştur.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’nin turizmdeki rakiplerinde ve ana pazarlarında yaşanan ekonomik küçülmelere dikkat çeken Osmanağaoğlu; 2009’da yaşanan küresel krizin 3 katı etki eden salgın sürecine rağmen Türkiye turizminin toparlanmak için gerekli birikime sahip olduğunu söyleyerek “Ülkemizin turizmdeki rakipleri ve ana pazarlarındaki ekonomik görünümüne ilişkin İMF’nin 2020 raporuna bakıldığında, Akdeniz havzasındaki rekabet ettiği ülkelere göre performansı bunun en büyük göstergesidir. Öyle ki;Yunanistan’daki ekonomik küçülme % 10,İtalya’daki küçülme %9,1, İspanya’da %8, Fransa’da %7,2’dir. Bu oran ana pazarlarımız olarak adlandırılan Almanya’da %7, İngiltere’de %6, 5, Rusya’da ise %5,5 oranında olmuştur. Covid-19’un turizm sektörüne verdiği zararın 2009 yılındaki küresel ekonomik krizin 3 katına ulaşması göz önünde bulundurulduğunda bu mücadelenin ehemmiyeti çok daha iyi anlaşılacaktır.” İfadelerini kullandı.

İzmir’in turizm sektöründe attığı adımlarla şimdiye kadar bir çok alanda ilkleri gerçekleştirdiğini ifade eden Tamer Osmanağaoğlu şunları söyledi:

“Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanında kültür ve sağlık turizmi alanlarında da bir çok merkeze sahip olan İzmir’imizin bu konumunu dünya çapında da perçinlemesi ertelenemez bir görev ve sorumluluktur.  Bergama, Çeşme, Ödemiş, Tire, Efes Müzeleri ile Agora, Kadifekale, Tepekule, Sığacık, Ürkmez, Urla, Foça, Değirmendere gibi tarihi alanlara sahip ören yerlerine sahip, kültür turizmi olanaklarını ülkemizde sunan ilk il olan İzmir bunu sonuna kadar hak etmektedir.

Ege Turizm Merkezleri Çeşme Projesini oldukça önemsediğimizi, yapılan çalışmaları yakından takip ettiğimizi ifade etmek isterim. Doğal yaşama zarar vermeyecek, çevre duyarlılığı taşıyan bir anlayışın hâkim olacağı bu projenin sadece İzmir’imiz için değil Ege Bölgesi ülke turizmimiz açısından da önem arz ettiği muhakkaktır. Bu sebeple sürecin sosyal, ekonomik ve ekolojik yapıda meydana getireceği değişimlerin iyi hesaplanarak hareket edilmesi oldukça önemlidir.

Kısa, orta ve uzun vadeli tanıtım stratejilerinin oluşturulması, akıllı şehir uygulamasının yaygınlaştırılması, butik otellere sahip merkezlerin çoğaltılması, sağlık ve güvenlik hassasiyetlerinin öne çıkarılması, anket çalışmalarına yoğunluk verilmesi gibi önerilerini de sıralayan Osmanağaoğlu “Milletimizin turizm alanındaki tecrübesi ve kabiliyeti tartışmasız çok kıymetlidir. Bize düşen sorumluluk; bu tecrübelerin ziyan edilmemesi, kabiliyetin ise yerinde kullanılmasını sağlamaktır. Bu sebeple İzmir turizmine, ülke turizmine katkı sunacağına inandığımız her türlü adımın amasız ve fakatsız yanındayız. Çünkü İzmir bizim, Türkiye bizim, gelecek bizimdir!” dedi.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.