ÖZGÜR İGC: ' İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NİN EKONOMİK BİLGİLERİNİ NEDEN PAYLAŞMIYORSUNUZ?'

ÖZGÜR İGC: ' İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NİN EKONOMİK BİLGİLERİNİ NEDEN PAYLAŞMIYORSUNUZ?'

AB Projesi’nden elde edilen destek ne kadardır? Bu destekler ne şekilde harcanmıştır? 

A+A-

İzmir Gazeteciler Cemiyetinin 23 Haziran’dan yapılacak Genel Kurulu öncesi şeffaflık sözü verdi. Çalışmalarını 3 aydır sürdüren ve 12 Nisan’da projelerini açıklayan Özgür İGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde yaklaşık 3 aydır devam eden bir seçim süreci yaşıyoruz. Önce sözlü olarak istememize daha sonra da yazılı olarak başvurmamıza rağmen İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ekonomik durum ve sosyal desteklerin kesilmesi konusunda en ufak bir bilgiyi bile paylaşmıyor. Bu soruların cevabını almak İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin hakkıdır. Üyelerimiz adına bu soruları cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz” dedi. 

Mustafa Yılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:
 

'İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde sözde kalmayan şeffaflık ilkesini hayata geçireceğiz. Meslek örgütlerinin ekonomik durumundan haberdar olmak İzmirli gazetecilerin en doğal hakkıdır. 

İzmir Gazeteciler Meclisi, bütçe ve tüm kritik kararlarda etkin bir danışma platformu olarak kullanılacak. Cemiyetin bütçe bilgilerine üyelerimiz istedikleri an internet sitesinden şifreyle ulaşacak. Ayrıca aylık gelir gider durumu da Meclis oturumlarında yönetim tarafından düzenli olarak üyelere sunulacak.  

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde yaklaşık 3 aydır devam eden bir seçim süreci yaşıyoruz. Önce sözlü olarak istememize daha sonra da yazılı olarak başvurmamıza rağmen İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ekonomik durum ve sosyal yardımların kesilmesi ile ilgili en ufak bir bilgiyi bile paylaşmıyor. 

 

Üyelerimize doğru bilgi verme adına bir kez daha soruyoruz: 

1- İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nde (İGC) 2 dönemdir (6 yıl) görev yapıyorsunuz. Görevi devraldığınız 2015 yılında İGC’nin bankalarda bulunan parası toplam ne kadardı? Bugün ne kadar kaldı? 

2- İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 6 yıl boyunca zararı var mıdır? Varsa ne kadardır? 

3- Pandemi nedeniyle ulusal ve yerel tüm kurumlar sosyal destekleri yükseltirken, İGC üyelere yönelik sosyal desteklerini hangi nedenlerle 2 yıldır vermiyor? Sosyal yardımları kesmenin gerekçeleri neden üyelere açıklamıyor? 

4- Pandemi döneminde büyük zorluklar yaşayan üyelerimize herhangi bir yardım yapıldı mı? Bu zor dönemde İGC’nin kaynakları zor dorumdaki meslektaşlarımız için kullanıldı mı? 

5-İzmir’de yaşanan deprem ve sel felaketlerinde zarar gören üyelerimize herhangi bir yardım yapıldı mı? Yapıldıysa ne kadardır? 

6- İGC’nin zamana yayılmış kredi, SGK, vergi ya da başka bir borcu var mı? 

7- İGC’nin iktisadi kuruluşu olan Dokuz Eylül gazetesinin gelir-gider dengesi nasıl? Dokuz Eylül gazetesinin İGC’ye borcu kaldı mı? Bugüne kadar İGC’den Dokuz Eylül gazetesine ayrılan kaynak ne kadardır? 

8- Dokuz Eylül gazetesinin SGK, vergi, matbaa ya da başka bir borcu var mı? Yapılandırma yapıldı mı? Yapıldıysa aylık ödeme miktarları nedir? 

9- Türkiye Gazeteciler Sendikası ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortak yürüttüğü AB Projesi’nden elde edilen destek ne kadardır? Bu destekler ne şekilde harcanmıştır? 

Bu soruların cevabını almak İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin hakkıdır. Üyelerimiz adına bu soruları cevabını alana kadar sormaya devam edeceğiz. 

 

ÖzgürİGC Grubu adına Mustafa Yılmaz 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.